пʼятниця, 07 серпня 2020 11:57

Заробляв шантажем і дитячим порно: з'явилися подробиці про затриманого фотографа-педофіла

Заробляв шантажем і дитячим порно: з'явилися подробиці про затриманого фотографа-педофіла
У ЗМІ з'явилися подробиці особистого життя затриманого за згвалтування дитини 31-річного Валентина Василенка. Фото: facebook.com/valvas.pro

Після гучного затримання мешканця Полтавщини Валентина Василенка за підозрою в згвалтуванні 9-річної дівчинки, в ЗМІ стали з'являтися подробиці його особистого життя.

Одна з його ровесниць розповіла журналістам сайту "Обозреватель", що хлопець ще з підліткового віку захоплюється фотографією, і з того часу за ним помічали "дивні речі".

Оксана (ім'я змінене) також живе у місті Горішні Плавні Полтавської області з населенням близько 50 тис. осіб. За її словами, багато хто дуже добре знає 31-річного "фотографа" Валентина.

Оксана розповіла журналістам, що з 14 років Валентин почав влаштовувати фотосесії і робив досить вдалі кадри. Потім певний час безкоштовно працював на міських заходах, аби його запрошували - вочевидь, заводив "потрібні" знайомства з можновладцями.

Також однолітки звертали увагу, що 18-річний Валентин зустрічався з неповнолітніми дівчатами.

"Коли йому було 20, його новим дівчатам - 14, коли йому виповнилося 25, а їм - 13. Ми звертали увагу, це вже впадало в очі", - розповіла Оксана.

Усі обраниці були схожі між собою: маленькі, худенькі, з короткими стрижками, схожі на хлопчиків. Спочатку знайомі думали, що Василенко гей, а з дівчатами зустрічається для прикриття - за ним помітили манірність і якусь "солодкуватість".

Окрім фотографування, Василенко пропонував свої послуги з обслуговування комп'ютерів. Як з'ясувалося, мав приховані мотиви. Інші знайомі розповіли, що під виглядом "чистки комп'ютера" або встановлення антивірусу Василенко шукав і скачував компрометуючі матеріали та під загорозою оприлюднення вимагав у жертв гроші. Люди вирішували "тихо" - в маленькому місті ніхто не хотів афішувати такі ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий в. о. керівника Національного інституту раку звернувся до правоохоронців через погрози та шантаж

Сам Валентин розповідав усім, що заробляє на життя завдяки власній компанії в Домінікані, яка на місяць приносить йому дохід у щонайменше $7 тис. Таким чином влаштував ще одну оборудку.

"Він привіз у Домінікану групу людей. До цього обіцяв їм, що працевлаштує, а вийшло, що зібрав з них гроші, привіз і розчинився. Хлопцям пропонував роботу фотографом, дівчатам - робити манікюр. Підбирав людей, скажімо так, наївних і тихих - тих, хто не влаштує потім скандал. Коли з'ясовувалося, що ніякої роботи немає, Валентин говорив, що нічого й не обіцяв. Мовляв, привезти в Домінікану - привіз, а далі його не стосується. Деякий час ховався від усіх. Періодично закривав свої соцмережі, а коли пристрасті вщухали, знову відкривав. Наскільки я знаю, ніхто не звертався в поліцію, тому що довести дуже важко. Ніякого договору ніхто не підписував", – поділився з журналістами один із постраждалих.

Хоча Василенко мало розповідав про власну родину, любив похвалитися, кажуть знайомі. Якось хизувався, що має глушник сигналу мобільного телефону - дехто підозрює, що педофіл міг використовувати пристрій, щоб його малолітні жертви не змогли телефоном покликати на допомогу. А коли 2010-го поліція припинила незаконну діяльність онлайн-порностудії у Горішніх Плавнях, Валентин нібито хвалився, що саме він встановлював у ній обладнання. А уникнув кримінальної відповідальності, "тому що дуже хитрий".

У Горішніх Плавнях багато хто ставився до Валентина як до людини з дивацтвами. Але списували на те, що він творчий - нібито знімає кліпи, працює на телепроєктах у Києві. У соцмережах викладав селфі зі зйомок і з різними знаменитостями.

Однак, як стверджують уже київські знайомі, все це великий обман. Чоловік просто підходив до зірок як один із шанувальників і просив про фото. Знаменитості, які вже звикли до такого, погоджувалися. Але Валентин потім показував ці фотографії маленьким дівчаткам і говорив, що допоможе їм потрапити на ТБ. Таким чином навіть возив дівчат у Київ, а під вигаданими приводами залишався з ними на самоті. Деякі співрозмовники видання стверджують що чоловік вчиняв з неповнолітніми розпусні дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лишив закривавлену в кущах" - педофіл-рецидивіст зґвалтував 10-річну дівчинку

Окрім того, Василенко фотографував 11-12-річних дівчаток у дорослих фотосесіях. Багато хто про це знав, але не надавав розголосу. Батьки дівчаток не зверталися до поліції, як і інші постраждалі. Більшість боялася розголосу й що це позначиться на дітях - "адже місто маленьке".

Це одна з головних причин, чому "любитель дітей" довгі роки залишався безкарним, а попався вже на зґвалтуванні в Сумах.

У суботу 1 серпня до дільничного офіцера поліції звернулась жителька Сумського району. Повідомила, що її 9-річна донька зустрічалася з дорослим чоловіком, який вчиняв з нею неприпустимі дії. Дівчинка познайомилася з чоловіком у соцмережі, після кількох днів переписки вони домовилися про зустріч. Чоловік наполягав, щоб дівчинка нічого не розповідала батькам.

У п'ятницю 31 липня чоловік приїхав за дівчинкою на власному авто і пообіцяв зводити в Макдональдз, натомість відвіз на орендовану квартиру, де зґвалтував її. Після цього чоловік продовжив писати дівчині, домовляючись про наступну зустріч, на яку просив привести подружку.

Ця переписка відбувалася під контролем правоохоронців, які оперативно встановили особу чоловіка та 2 серпня за участю роти особливого призначення затримали його в Полтавській області. Правоохоронці повідомили, що 31-річний чоловік - "відомий фотограф" із Полтавщини. Користувачі соцмереж назвали його ім'я - Валентин Василенко.

Зараз ви читаєте новину «Заробляв шантажем і дитячим порно: з'явилися подробиці про затриманого фотографа-педофіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути