вівторок, 25 червня 2019 15:19

Виставки, ковальські вироби та етноодяг - чим дивуватиме фестиваль гончарства

29 червня в селищі Опішня Зіньківського району на Полтавщині пройде традиційний Національний фестиваль гончарства. За рахунком - одинадцятий.

Про це Gazeta.ua розповіли організатори фестивалю.

Протягом дня відбудуться виставки кераміки, міжнародний мистецький ярмарок "Гончарний Всесвіт в Україні", гончарські й ковальські майстер-класи, "Ярмарок талантів", підведення підсумків Національного ковальського фестивалю "ВакулаФЕСТ–ХХІ", фестиваль-конкурс бодіпейнтінгу BodyCeramicFestUkraine

"Щороку фестиваль – масштабна гончарська подія, що збирає в Опішні гончарів, художників-керамістів, майстрів інших народних ремесел – вишивання, обробки дерева, шкіри, вовни, мотання ляльок, соломоплетіння тощо. Майстри пропонують поярмаркувати, багато спілкуються з відвідувачами й навчають творчості на майстер-класах, змагаються в конкурсах, відкривають виставки", - розповіла Жанна Некрита з інформаційної служби Національного музею-заповідника українського гончарства.

Автор: Надане організаторами
  Афіша Національного фестивалю гончарства
Афіша Національного фестивалю гончарства

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де й коли в Карлівці пройдуть Купальські гуляння

Увечері виступить народна артистка України Катерина Бужинська, відбудеться показ колекції етноодягу від бренду "Журавель" та дискотека "Українські витребеньки'.

Тридцять років тому в Опішні на Полтавщині відбувся перший День гончара. 2019-го виповнюється одинадцять років Національного гончарного Здвиження в Опішні "ЗДВИГ". Це науково-мистецька акція національного масштабу. Спрямована на пізнання традицій і досягнень гончарної культури, розвиток сучасного гончарства, популяризацію мистецтва кераміки в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Виставки, ковальські вироби та етноодяг - чим дивуватиме фестиваль гончарства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути