четвер, 28 травня 2020 13:35

"Віртуози": Львівська філармонія організує грандіозний фестиваль онлайн

"Віртуози": Львівська філармонія організує грандіозний фестиваль онлайн
Львівська філармонія відсвяткує 250-річчя Бетховена онлайн

Один із найстаріших та наймасштабніших українських фестивалів класичної музики "Віртуози" у 2020 році відбудеться у форматі онлайн-маратону! Вже традиційно, впродовж десятиліть його організатором є Львівська національна філармонія.

39 років поспіль, наприкінці весни, в останні дні травня у Львові відбувається справжнє свято музики, що об'єднує кращих із кращих – солістів, диригентів, колективи, композиторів з різних куточків світу. "Віртуози" – це феєрія майстерності.

У 2020 році фестиваль, без сумніву, стане унікальним та вирізнятиметься з-поміж інших: відбудеться він у форматі дводенного онлайн-маратону, який цілком буде присвяченим постаті видатного композитора-класика – Людвіга ван Бетховена, адже у 2020 році виповнюється 250 років із дня народження митця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про що говорити, а про що мовчати в літературі для дітей: афіша найцікавіших подій онлайн

Початково "Віртуози" мали тривати впродовж 21-31 травня. Вони включали 20 подій, а програма фестивалю містила понад 50 симфонічних, фортепіанних та камерно-інструментальних композицій Людвіга ван Бетховена, які мали прозвучати у виконанні понад 40 солістів, 4 колективів та 6 диригентів із 11 країн світу!

Нові умови соціального дистанціювання спричинили зміни у форматі цьогорічного фестивалю "Віртуози", оскільки вони унеможливили приїзд багатьох музикантів та підготовку масштабних полотен композитора.

Проте святкування 250-річчя Бетховена буде не менш грандіозним! Онлайн-маратон триватиме два дні: 31 травня та 1 червня. Його репертуар цілком співпадатиме із початковим задумом – складатиметься із творів Бетховена. На сцені Концертного залу Людкевича прозвучать кращі фортепіанні, камерно-інструментальні твори, вокальна музика Бетховена, уривки із його опери "Фіделіо" та ораторії "Ісус на Оливковій горі".

Виконавський склад маратону сформують українські музиканти, серед яких є солісти кращих світових концертних майданчиків, а також молоді й надзвичайно талановиті музиканти, які лише розпочинають свою творчу кар'єру!
Фестиваль "Віртуози" транслюватиметься на офіційних інтернет-ресурсах Львівської національної філармонії. Тож усі охочі матимуть змогу зануритися у безмежний музичний світ генія!

Детальну інформацію про розклад подій онлайн-маратону можна знайти на офіційному сайті Львівської національної філармонії.

Зараз ви читаєте новину «"Віртуози": Львівська філармонія організує грандіозний фестиваль онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути