пʼятниця, 27 жовтня 2017 07:18

Вибухи на складах боєприпасів у Калинівці – добірка найжахливіших фото
17

Вибухи у Калинівці – добірка вражаючих фото
Фото: Укрінформ
Вибухи у Калинівці – добірка вражаючих фото
Вибухи у Калинівці – добірка вражаючих фото
Вибухи у Калинівці – добірка вражаючих фото
Вибухи у Калинівці – добірка вражаючих фото

Місяць тому, в ніч на 27 вересня в місті Калинівка Вінниччини вибухнули склади з боєприпасами. Першими близько 10-ї вечора злетіли у повітря снаряди реактивних комплексів "Град". Згодом – здетонували артилерійської установки "Піон".

Найбільший удар боєприпасів прийняли на себе високі дуби. Дивом ніхто не загинув. Постраждали лише двоє людей, яких відкинуло вибуховою хвилею. Встигли евакуюватись близько 30 тисяч людей міста Калинівка, навколишніх сіл Павлівка, Медвідка, Сальник і Дорожне.

Внаслідок вибухів складів з боєприпасами на 48-му Арсеналі Міноборони безліч будинків трісли від вибухової хвилі.

Коли люди повернулись до своїх помешкань за 2 доби, побачили оселі з побитими дахами та вікнами. В трьох родинах будинки згоріли від попадання снарядів.

Gazeta.ua пропонує добірку вражаючих фото вибухів та жахливих наслідків.

Постраждалим від вибухів виділили 100 млн грн. з держбюджету. Погорільцям купили нове житло по ціні втраченого. Іншим проводять опис пошкодженого майна і відшкодовують. Багато людей досі чекають експертної комісії. Жителі села Павлівка погрожують мітингами та перекриттям автошляхів державного значення. Вимагають миттєвих компенсацій за завдану шкоду їхнім помешканням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шиферний ажіотаж: до чого вдавалися чиновники заради дефіцитного матеріалу

"Почалося похолодання. Завтра зима, а хата без вікон. Всюди пішли тріщини. Вже три тижні пройшло після вибухів, а комісія досі не оглянула жодний будинок на нашій вулиці Петра Волинця. Тільки хату збудували, вікна поставили. Двері в трьох місцях перебило. Склопакет вивалило", - говорить Анна Зоря.

Попередні висновки розслідувань вибухів - причиною вибухів стала диверсія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На арсеналі в Калинівці збудують спостережну вежу та аркове сховище

26 вересня вибухнув найбільший склад боєприпасів Міністерства оборони. Дві доби склади гасили з пожежних танків і з літаків. Лише потім жителям дозволили приїхати додому.

Зараз на Арсеналі посилили охорону. Увімкнули додаткове освітлення. Встановили потужний прожектор. Місцеві кажуть, увечері глушать діапазон, на якому можуть працювати безпілотники. Під це попадає мобільний зв'язок.

Міноборони розпочало будувати на арсеналах і базах інженерні споруди закритого типу. До них помістять найбільш вибухонебезпечні ракети, снаряди та реактивні системи. Це буде ємність до 1000 тонн, до яких будуть поміщатися боєприпаси найбільш вибухонебезпечні під час можливих диверсій.

Зараз ви читаєте новину «Вибухи на складах боєприпасів у Калинівці – добірка найжахливіших фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути