пʼятниця, 13 травня 2022 18:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Венедіктова про перші результати ідентифікації жертв у Бучі: "Є п'ять збігів"

Венедіктова про перші результати ідентифікації жертв у Бучі: "Є п'ять збігів"
Українські та французькі експерти ідентифікували особи п'ятьох жертв у Бучі. Фото: facebook.com/VenediktovaIryna

Українські та французькі експерти ідентифікували особи п'ятьох невпізнаних жертв у Бучі на Київщині. Генетичні матеріали для ДНК-експертизи передали 74 родичі безвісти зниклих.

Про перші результати роботи місії з Франції з експертами України розповіла генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злочини окупантів взялася розслідувати Рада ООН з прав людини

"Французька місія разом з українськими експертами опрацювала частину ДНК-профілів невпізнаних тіл і встановила п'ять збігів із членами родин, які шукають близьких. 74 родичі безвісти зниклих цивільних здали в Бучі генетичний матеріал французькій місії для ДНК-експертизи. Експертизи й порівняння тривають, тож можливі подальші збіги", - повідомила вона.

Закордонні експерти прибули на 15 днів.

"А залишилися з нами вже на місяць. Міжнародна підтримка - надважливий фактор нашої перемоги на юридичному полі бою", - наголосила Венедіктова.

Місія з Франції, яка допомагає розслідувати воєнні злочини РФ на Київщині, долучилася до збирання генетичного матеріалу в людей, які шукають зниклих родичів. Станом на кінець квітня тільки щодо Бучі залишалися неідентифікованими 65 тіл загиблих.

Офіс генпрокурора й Бучанська окружна прокуратура спільно з мерією Бучі організували централізовану здачу ДНК-аналізів для їхнього порівняння із ДНК-профілями невпізнаних жертв. Ідеться про родичів першої лінії: мати, батько, діти.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова про перші результати ідентифікації жертв у Бучі: "Є п'ять збігів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути