четвер, 12 травня 2022 19:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Злочини окупантів взялася розслідувати Рада ООН з прав людини

Злочини окупантів взялася розслідувати Рада ООН з прав людини
Рада ООН з прав людини проголосувала за початок розслідування злочинів РФ. Фото: eastnews.ua

Рада ООН з прав людини проголосувала за початок розслідування порушень прав людини та серйозних порушень міжнародного гуманітарного права російськими військами на звільнених територіях України. "За" проголосували 33 держави, 12 утримались, Китай та Еритрея були проти.

Проголосували за посилення контролю щодо "погіршення ситуації з правами людини в Україні внаслідок російської агресії", повідомляє Рада ООН з прав людини у Twitter.

Рада вимагає утриматись від будь-яких нападів на цивільне населення та цивільні об'єкти, йдеться у резолюції.

Рада ООН з прав людини звернулася до незалежної міжнародної слідчої комісії щодо України з проханням розслідувати події у районах Київської, Чернігівської, Харківської та Сумської областей. Попросила верховного комісара ООН з прав людини надати доповідь на наступній сесії Ради у червні цього року щодо ситуації з правами людини та гуманітарної ситуації в Маріуполі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звірства росіян у Бучі: показали обличчя ще трьох нелюдів

Росію Рада закликає надати представникам і співробітникам міжнародних правозахисних і гуманітарних установ необмежений і безпечний доступ до людей з України, яки утримують на території РФ чи в окупованих районах.

У Тростянці на Сумщині слідчі Державного бюро розслідувань знайшли важливі документи російських військових. Зазначається, що отримана інформація надійде, зокрема, до міжнародних інстанцій і "жоден зі злочинців не уникне справедливого покарання".

Зараз ви читаєте новину «Злочини окупантів взялася розслідувати Рада ООН з прав людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути