Ексклюзиви
пʼятниця, 17 серпня 2018 03:28

В Україні знайшли найглибше підземне озеро

В Україні знайшли найглибше підземне озеро
В Гіпсовій печері знайшли найглибше підземне озеро України. Фото із відкритих джерел.

У найдовшій гіпсовій печері світу "Оптимістичній" неподалік села Королівка, що на Борщівщині Тернопільської області, відкрили найглибше підземне озеро України "Мікрон".

Озеро завглибки 5- 6 метрів з кришталево чистою водою, та стабільною температурою 7°С взимку та влітку і площею поверхні біля 500 кв. м. Відкрив озеро луцький спелеолог Ігор Троцюк у квітні місяці цьогоріч, передає amazing-ukraine.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Море стало червоним від крові - показали жахливі кадри китової рибалки

За словами дослідника, шлях до озера можна подолати, тільки рухаючись навколішки протягом двох годин. Вперта праця навесні принесла свої неочікувані результати – раптом відкрився отвір у новий зал. Практично спелеолог "вивалився" на берег недоторканого озера.

Це перше така велика водойма у печері. Сьогодні печерне озеро досліджують люди дуже рідкісної спеціальності – спелеодайвери. З ластами, у гідрокостюмах та з кисневими балонами пробують пройти озеро під водою.

Раніше, археологи під час розкопок у Мексиці виявили дивний витягнутий череп. Він належав людині із племені майя. Це найдавніша з відомих знахідок, що мають відношення до корінної американської цивілізації, яка в той час тільки зароджувалася.

Зараз ви читаєте новину «В Україні знайшли найглибше підземне озеро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути