Ексклюзиви
четвер, 14 липня 2022 13:43

Спецтема: Війна Росії проти України

У Херсоні окупанти облаштували в драмтеатрі склад боєприпасів – ГУР

У Херсоні окупанти облаштували в драмтеатрі склад боєприпасів – ГУР
Окупанти облаштували склад боєприпасів у драмтеатрі окупованого Херсону. Фото: t.me/DIUkraine

У будівлі драмтеатру тимчасово захопленого Херсону окупанти облаштували склад боєприпасів і чекають на російських політтехнологів.

Крім того, у місті розповсюджують другий номер російської газети "Надднепрянская правда", повідомило 14 липня Головне управління української розвідки.

"Порівняно з першим випуском, тираж збільшили у чотири рази – до 40 тисяч примірників. Серед заголовків газети – "Херсон получит: паспорта, связь, российские банки", "Новости СВО", "Профсоюз всегда беспокоился о правах трудящихся" тощо", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія провалила стратегічні плани Путіна в Україні – ГУР

В окупаційній адміністрації Херсона очікують на прибуття з РФ групи політтехнологів, які мають організувати підготовку та проведення "референдуму". Їх планують розмістити в готелі "Бордо", який узяли під посилену озброєну охорону.

"У приміщенні Херсонського драматичного театру ім. Миколи Куліша створили склад артилерійських боєприпасів. Розвантаження вантажних автомобілів поряд із театром проводилось у ніч на 12 липня. Наразі здійснюється посилена охорона приміщення театру, проводиться патрулювання скверу та вулиць довкола нього", – звітує ГУР.

На територію мобільного госпіталю в Херсоні ворог доставив два тентовані КамАЗи з пораненим особовим складом. Їх приблизно 40 осіб.

На тимчасово захоплених окупантами територіях Херсонської області росіяни почали тиснути на місцевих лікарів і медиків. Озброєні загарбники допитують голів лікарень і керівників відділень. У Херсоні росіяни спалюють тіла, щоб приховати втрати.

У захопленій російськими окупантами Чаплинці на Херсонщині проводять масові обшуки. Загарбники виламують ворота броньовиками "Тигр".

У тимчасово захопленому росіянами Херсоні заступник гендиректора лікарні сприяв ворогу в отриманні інформації про працівників поліції області. З власної ініціативи він повідомив представникам країни-агресора, що в архів дитячої лікарні передана на зберігання медична документація з картками й особовими справами співробітників Головного управління Нацполіції в Херсонській області.

Вороги збираються відтворити на тимчасово захопленій частині півдня України Таврійську губернію часів 1917 року. У дореволюційні часи Таврійська губернія об'єднувала Крим, лівобережжя Херсонщини й частину Запорізької області.

Російські окупанти обманюють жителів Херсонщини на тимчасово захоплених територіях. Розповідають брехні, начебто Україна більше не виплачуватиме херсонцям пенсій. Росія робить усе, щоб херсонці отримали її паспорт. Брехню про пенсії поширюють для того, щоб люди стали громадянами країни-агресорки.

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні окупанти облаштували в драмтеатрі склад боєприпасів – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути