субота, 02 липня 2022 13:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Виламують ворота броньовиками: у ГУР повідомили про масові обшуки у Чаплинці

Виламують ворота броньовиками: у ГУР повідомили про масові обшуки у Чаплинці
В приміщенні колишньої комунальної аптеки окупанти організували роботу власного приватного аптечного пункту. Фото: t.me/DIUkraine

У тимчасово захопленій російськими окупантами Чаплинці на Херсонщині проводять масові обшуки.

З 29 червня в селищі росіяни проводять обшук усіх приватних гаражів, повідомило 2 липня Головне управління розвідки. У разі відсутності власників, ворота гаража виламують за допомогою бойової броньованої машини "Тигр".

"В тимчасово окупованій Чаплинці Херсонської області посилюється тиск на місцевих мешканців з боку окупантів. Обшуки проводяться дуже детально – аж до перекопування ґрунту в підвалах у пошуку тайників", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти в Маріуполі обманом збирають особисті дані жителів міста – ГУР

В приміщенні колишньої комунальної аптеки окупанти організували роботу власного приватного аптечного пункту.

"Медикаменти завозять з окупованого Криму. Наглядати за роботою поставили "свою людину", яка здійснює контроль та забирає готівку в кінці робочого дня", – звітує ГУР.

Також у населеному пункті розпочалися жнива. Весь врожай ворог вивозить зерновозами у напрямку Криму. Одночасно проводиться остаточне вивезення зерна торішнього врожаю.

Російські окупанти збираються відтворити на тимчасово захопленій частині півдня України Таврійську губернію часів 1917 року. У дореволюційні часи Таврійська губернія об'єднувала Крим, лівобережжя Херсонщини й частину Запорізької області.

Російські окупанти обманюють жителів Херсонщини на тимчасово захоплених територіях. Розповідають брехні, начебто Україна більше не виплачуватиме херсонцям пенсій. Росія робить все, щоб херсонці отримали її паспорт. Брехню про пенсії поширюють для того, щоб люди стали громадянами країни-агресорки.

Зараз ви читаєте новину «Виламують ворота броньовиками: у ГУР повідомили про масові обшуки у Чаплинці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути