вівторок, 14 червня 2022 13:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У Херсоні керівник лікарні "злив" окупантам особові дані Нацполіції

У Херсоні керівник лікарні "злив" окупантам особові дані Нацполіції
На початку березня підозрюваний добровільно погодився на співпрацю зі спецслужбами РФ. Фото: t.me/pgo_gov_ua

У тимчасово захопленому російськими окупантами Херсоні заступник гендиректора лікарні сприяв ворогу в отриманні інформації про співробітників поліції області.

Про підозру у вчиненні державної зради в умовах воєнного стану оголосили заступнику генерального директора Херсонської обласної дитячої лікарні, повідомила 14 червня пресслужба Офіса генерального прокурора.

"На початку березня підозрюваний, виконуючи обов'язки директора закладу охорони здоров'я, добровільно погодився на співпрацю зі співробітниками спецслужб Росії та представниками окупаційної влади країни-агресора", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вінниччині поліцейські затримали трьох фанатів Російської Федерації

З власної ініціативи він повідомив представникам країни-агресора, що в архів дитячої лікарні передана на зберігання медична документація з картками та особовими справами співробітників Головного управління Нацполіції в Херсонській області.

Після цього окупанти отримали доступ до конфіденційної інформації про працівників поліції регіону.

У МОЗ пояснили, кого з медиків на захоплених територіях вважатимуть зрадниками. Якщо лікар виконує свої обов'язки на тимчасово захопленій чи окупованій території, а також забезпечує життєдіяльність лікарні, його не вважатимуть колаборантом. Брати в окупантів ліки чи бензин - це також не співпраця із загарбниками.

Людина вважатиметься колабораціоністом, якщо проявить ініціативу, щоб її призначили керівником медзакладу. Зрадниками є ті, хто співпрацює з окупаційною владою з політичних мотивів та визнає законність окупації.

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні керівник лікарні "злив" окупантам особові дані Нацполіції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути