середа, 16 грудня 2015 13:33

У Вінниці розігнали "тарифний майдан"
8

Фото: Олександр Гандзій

Сьогодні близько 9.30 біля Вінницької міської ради знесли намети, які стояли більше місяця. Мали банери із вимогами переглянути комунальні тарифи та припинити політичні переслідування. У розбиранні наметів взяли участь працівники комунальних служб, голови квартальних комітетів міста і група молодиків, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Ми були саме у міському суді, де йшло слухання про заборону облаштування наметів біля міської ради. Засідання ще не закінчилось, як зателефонували і повідомили, що наш тарифний майдан почали розбирати", - каже громадський активіст Віктор Маліновський.

Намети і плакати почали закидати на вантажівки. Між прихильниками і противниками протесту велись активні суперечки.

"З дітьми немає як прийти до Діда Мороза, бо тут таке робиться! Зробили гадюшник в центрі міста," - підтримує прибиральників вінничанка Інна Костюк.

"Вам свята хочеться, а мені немає за що святкувати! Порядку ніде немає. Добитися щось для свого будинку це треба хабарі давати кругом, так не заходь. Крадуть і крадуть. Коли вони вже нажеруться," - відповідає активістка Тетяна Ковальчук.

Коли вантажівки від'їхали, протестувальники кинулись перекривати головну вулицю міста, але молодики відтіснили їх. Працівники муніципальної поліції лише спостерігали і не втручалися.

На місці наметів, спеціалісти "Міськсвітло" почали встановлювати новорічні декорації.

Нагадаємо, 11 грудня Рада Церков Вінниці звернулася до протестувальників із проханням прибрати дерев'яні хрести з білими футболками та зображеннями загиблих на Майдані незалежності у Києві та на Донбасі. Напередодні їх поставили біля наметів, що на центральній площі міста.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці розігнали "тарифний майдан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути