понеділок, 12 червня 2017 21:10

"У супермаркетах гранола неякісна" - брати із Черкас поділилися рецептом корисного сніданку
6

Гранолу та батончики із сухофруктів готують 40 хвилин.
Фото: фото надані Євгенієм Мурованим
Зберігати гранолу та корисні солодощі можна не більше місяця.
Перед їжею потрібно додати до граноли йогурт, молоко чи сік.
Горіхи в гранолі мають не пересушуватися, зберігати олію і смак.
Брати Муровані готують гранолу за трьому рецептами: фруктову, горіхову та класичну

У супермаркетах гранола неякісна, бо не дотримують пропорцій. Правильно, щоб було половина зерна, а інша половина - сухофрукти та горіхи.

Про це Gazeta.ua розповідають брати Євгеній та Олександр Муровані з Черкас. Виготовляють гранолу та корисні солодощі на замовлення.

"Гранола - це сніданок для лінивих і тих, хто любить довго спати. Її можна приготувати за 2 хвилини. Ця їжа підійде людям, які мають активне життя, або тих, які хочуть харчуватися корисно і правильно. У супермаркетах також можна знайти гранолу, але неякісну. Не дотримують пропорції кількості крупи і фруктово-горіхового асорті. Правильно робити 50 на 50", - говорить Олександр Мурований.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євген Клопотенко робить незвичайний мармелад з будь-якого соку

Чоловіки готують гранолу за трьома рецептами: фруктову, горіхову та класичну.

"Фруктова - це лише із міксом фруктів, горіхова - із різними видами горіхів, мигдалю, а класичний - це поєднання фруктів і горіхів. Коли готуємо, беремо суміш злаків - це ячмінь, овес і пшениця. Перебираємо і просіваємо, щоб не було зіпсованого зерна. Крупу запікаємо під 150⁰С в духовці півгодини. Потім додаємо поступово фрукти, які попередньо висушуємо у електро-сушарці. Деякі додаємо раніше, а деякі пізніше. Дивимося, щоб не пересихали і не злипалися. Якщо раптом почали занадто запікатися, то витягаємо, щоб вичахло. Горіхи вкидаємо за 5 хв до кінця. Вони мають не пересушуватися, зберігати олію і смак. Всього на приготування витрачаємо біля 40 хвилин. Перед їжею заправляємо гранолу йогуртом, молоком чи соком - найкращі яблучний чи персиковий. Горіхову гранолу із соком краще не мішати, бо перебиватиме смак страви", - розповідає Євгеній Мурований.

Зберігати гранолу можна не більше місяця. Також брати Муровані із таких же інгредієнтів готують батончики та цукерки. Приймають замовлення на корисні солодощі та гранолу в інтернеті.

"У Америці гранолу продають на вулиці в одноразових стаканчиках. Викладають шарами - вниз фрукти, зверху гранолу і поливають йогуртом. Хто хоче може перемішати або їсти кожен шар окремо. Там експериментують із різними наповнювачами і поєднаннями фруктів, горіхів, зерен".

Багато людей, не маючи зайвого часу вранці, снідають тим, що потрапляє під руку. Експерти стверджують, що це не просто неправильно, а ще й може нашкодити здоров'ю.

Зараз ви читаєте новину «"У супермаркетах гранола неякісна" - брати із Черкас поділилися рецептом корисного сніданку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути