




У супермаркетах гранола неякісна, бо не дотримують пропорцій. Правильно, щоб було половина зерна, а інша половина - сухофрукти та горіхи.
Про це Gazeta.ua розповідають брати Євгеній та Олександр Муровані з Черкас. Виготовляють гранолу та корисні солодощі на замовлення.
"Гранола - це сніданок для лінивих і тих, хто любить довго спати. Її можна приготувати за 2 хвилини. Ця їжа підійде людям, які мають активне життя, або тих, які хочуть харчуватися корисно і правильно. У супермаркетах також можна знайти гранолу, але неякісну. Не дотримують пропорції кількості крупи і фруктово-горіхового асорті. Правильно робити 50 на 50", - говорить Олександр Мурований.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євген Клопотенко робить незвичайний мармелад з будь-якого соку
Чоловіки готують гранолу за трьома рецептами: фруктову, горіхову та класичну.
"Фруктова - це лише із міксом фруктів, горіхова - із різними видами горіхів, мигдалю, а класичний - це поєднання фруктів і горіхів. Коли готуємо, беремо суміш злаків - це ячмінь, овес і пшениця. Перебираємо і просіваємо, щоб не було зіпсованого зерна. Крупу запікаємо під 150⁰С в духовці півгодини. Потім додаємо поступово фрукти, які попередньо висушуємо у електро-сушарці. Деякі додаємо раніше, а деякі пізніше. Дивимося, щоб не пересихали і не злипалися. Якщо раптом почали занадто запікатися, то витягаємо, щоб вичахло. Горіхи вкидаємо за 5 хв до кінця. Вони мають не пересушуватися, зберігати олію і смак. Всього на приготування витрачаємо біля 40 хвилин. Перед їжею заправляємо гранолу йогуртом, молоком чи соком - найкращі яблучний чи персиковий. Горіхову гранолу із соком краще не мішати, бо перебиватиме смак страви", - розповідає Євгеній Мурований.
Зберігати гранолу можна не більше місяця. Також брати Муровані із таких же інгредієнтів готують батончики та цукерки. Приймають замовлення на корисні солодощі та гранолу в інтернеті.
"У Америці гранолу продають на вулиці в одноразових стаканчиках. Викладають шарами - вниз фрукти, зверху гранолу і поливають йогуртом. Хто хоче може перемішати або їсти кожен шар окремо. Там експериментують із різними наповнювачами і поєднаннями фруктів, горіхів, зерен".
Багато людей, не маючи зайвого часу вранці, снідають тим, що потрапляє під руку. Експерти стверджують, що це не просто неправильно, а ще й може нашкодити здоров'ю.
Коментарі