Яскравий мармелад є улюбленими солодощами багатьох. Щоб зробити їх корисними, краще зробити самому. Домашній мармелад - максимум користі і відсутність хімічних добавок. Для нього не потрібно ніяких барвників та корсервантів. Головне, свіжовижатий сік.
"З ягодами та фруктами можна зварити не тільки варення, а й мармелад. Робиться це просто та швидко, - каже власник столичної гастрономічної майстерні "Конфітюр" 29-річний Євген Клопотенко. Придумав 150 рецептів варення з різних продуктів. Мармелад використовує, як заготовку для приготування напоїв.
Інгредієнти:
1 л будь-якого свіжевичавленого соку
1 упаковка пектину
600 грам цукру
Приготування:
Насипати у сік пектин. Його беруть замість желатину.
Перемішати і чекати поки сік закипить. Додати туди цукру.
Варити 20 хвилин, щоб рідина випарувалась на половину.
Розлити по банках. Коли охолоне то стане джемом, який нагадує мармелад.
"Каструля, де готують варення, має бути з нержавійки. В емальованій підгорить, в алюмінієвій кислота вступає з металом у реакцію і дає поганий присмак", - каже кухар.
Читайте також: Євген Клопотенко у смородинове варення додає чорний перець та м'яту
Стерилізувати банки можна по одній на пару, але це довго і не зручно. Краще поставити їх всі на деко на годину в духовку при 200°. Деко нічим не застилати.
Коли треба 2-3 банки, зручніше поставити їх у мікрохвильову піч. У них налити 50 мл води, щоб закипіла. Тоді банка буде стерильною.
Коментарі