четвер, 13 червня 2019 12:43

У Львові відбудеться масова акція протесту щодо непрозорого призначення керівника області

У Львові відбудеться масова акція протесту щодо непрозорого призначення керівника області
Громадська рада при Львівській ОДА закликає приєднатися до протесту "НІ кулуарним домовленостям!". Фото: Щоденний Львів

19 червня 2019 року, під стінами Львівської облдержадміністрації вийдуть близько півтисячі мешканців Львівщини та громадських активістів з вимогою ініціювати відкриті та прозорі призначення керівників органів державної виконавчої влади на території Львівської області з обов'язковим залученням громадськості та засобів масової інформації. Про це повідомляє Громадська рада при Львівській ОДА.

"Нагадаємо, нещодавно голова Львівської обласної держадміністрації Олег Синютка офіційно заявив, що президент України прийняв його відставку і найближчим часом очікується Указ президента про його звільнення. Однак, у львівському політикумі вже давно обговорюють кандидатури на посаду голови обласної державної адміністрації, які, м'яко кажучи, не зовсім відповідають передвиборним обіцянкам "Слуги народу" про недопустимість у владі ставлеників олігархічних кланів. Відповідно Громадська рада при Львівській облдержадміністрації, у співпраці з іншими Громадськими радами, створеними при територіальних органах виконавчої влади, підготувала звернення до Львівської обласної ради, яке підтримали обласні депутати на пленарному засіданні 28 травня 2019 року (Додаток №2 до Рішення №862 від 28 травня 2019 року). В зверненні депутати і громадськість Львівщини закликають президента України, Верховну Раду України, Кабінет Міністрів України неухильно дотримуватися вимог чинного законодавства України та провадити кадрові призначення з урахуванням Закону України "Про очищення влади", не допускаючи на посади осіб із сумнівною репутацією.

Незважаючи на позицію мешканців Львівщини, президент України Володимир Зеленський розглядає кандидатури на посади "за старими правилами". Зокрема, в ЗМІ та соціальних мережах активно обговорюють те, що Сергій Бадяк, мешканець Городка, на прізвисько "Дипломат", який займався поповненням виборчого фонду Володимира Зеленського, уже погодив на посаду голови Львівської ОДА людину Рината Ахметова - Дениса Шмигаля. Також серед кандидатів, які розглядалися, є місцевий бізнесмен Тарас Барщовський, якого підозрювали у несплаті 30 млн.грн. податків і колишній голова ЛОДА при Януковичі, який потрапив під закон про люстрацію - Віктор Шемчук. Ми ж вимагаємо від президента дотриматися своєї обіцянки і провести прозорий та відкритий конкурс на посади керівників органів державної виконавчої влади на території Львівської області із залученням громадськості та ЗМІ!

Початок о 10:00, м. Львів, вул. Винниченка, 18. На акції протесту очікується близько півтисячі мешканців Львівщини.

Протест відбудеться за ініціативи громадських об'єднань, які входять до складу Громадських рад при Львівській ОДА, ДАБІ області, Служби автомобільних доріг Львівщини, Держгеокадастрі, Львівському обласному управлінні лісового господарства. Запрошуємо усіх небайдужих мешканців Львівщини до протесту – разом скажемо "НІ кулуарним домовленостям!", - йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відбудеться масова акція протесту щодо непрозорого призначення керівника області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути