середа, 01 квітня 2020 17:33

У Кам'янському районі можуть запустити відразу два спиртових заводи

У Кам'янському районі можуть запустити відразу два спиртових заводи
Спиртзавод у Косарях був бюджетоутворюючим у Кам'янському районі

У Кам'янському районі хочуть запустити два спиртових заводи – Косарський і Кам'янський. Про це розповів голова райдержадміністрації Богдан Солошенко.

– Шанси є, – каже Богдан Миколайович. – Корпорація Укрспирт дала добро на запуск. Косарський завод має впускати харчовий спирт класу "люкс". Але проблема в тім, що немає необхідних фахівців. Бюрократичні моменти ми вже владнали, але коли дійшли до пошуку спеціалістів справа застопорилася. Усі, хто працювали в часи розквіту заводу, або вже на пенсії, або поїхали в Київ чи Польщу на заробітки. Нам потрібен головний технолог, щоби з першого разу виготовив якісний спирт. Якщо не вдасться з першого разу виготовити продукт потрібної якості, то другого шансу нам можуть і не дати. Фахівці-теоретики, які щойно закінчили вузи в нас є, але хотілося би ще й мати фахівця-практика, який міг би показати хлопцям усі підводні течії технологічного процесу.

За словами голови РДА спеціалістів шукатимуть за межами району.
– Всього в Україні є 40 спиртових заводів, – каже Богдан Солошенко. – З них працює лише 17. Інші простоюють. Саме там ми і шукаємо і, якщо хочете, переманюємо фахівця до себе. Певні домовленості існують. Якщо все вдасться, то до середини квітня таку людину маємо знайти.

Якщо не вдасться з першого разу виготовити продукт потрібної якості, то другого шансу нам можуть і не дати

Богдан Миколайович упевнений, що є шанси і на відродження Кам'янського спиртового заводу.

– Ще до оголошення карантину я мав розмову з власником однієї з торгівельних марок, чию продукцію охоче купують на експорт. А якщо точніше – міцні напої постачаються до Європи. Щоправда, цьому виробнику був цікавий не увесь комплекс спиртового заводу, а лише розливна лінія. Він хотів почати реалізовувати свою продукцію ще й у Північну Америку. Буквально вчора я мав із ним розмову. Зійшлися на тому, що дочекаємося закінчення карантину й тоді спробуємо реалізувати свої задуми.

Однак не всі в Кам'янці поділяють оптимізм влади.
– Запустити спиртовий завод у Косарях неможливо, – каже місцевий житель Микола. Прізвища не хоче називати. – Котельня там у жахливому стані. Її треба робити з нуля. А ремонтувати там уже немає що.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тікав від війни, а тепер тікає від пандемії"

Наприкінці березня в Кам'янці було оголошено карантин. Тут виявили 28 хворих на коронавірус.

Зараз ви читаєте новину «У Кам'янському районі можуть запустити відразу два спиртових заводи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути