середа, 20 лютого 2019 10:16

Тіло впізнали через шість років - думали, що в монастирі

Тіло впізнали через шість років - думали, що в монастирі
Завдяки цій фотографії вдалося встановити особу жінки, що померла на вулиці Полтави. Фото: pl.npu.gov.ua

Полтавські правоохоронці встановили особу жінки, яку ще 2012 року знайшли мертвою на вулиці. Її близьких родичів відшукали в селі Бричківка Полтавського району.

Про це повідомила прес-служба національної поліції в Полтавській області.

Тіло жінки виявили 6 липня 2012 року на узбіччі на вул. Зінківській, 80, у Полтаві. Серед її речей знайшли дві фотографії, на яких зображений невідомий чоловік. Особу померлої чи хоча б чоловіка з фотографії оперативники намагалася встановити понад шість років.

Шукали родичів, переглядали повідомлення про зниклих людей. Орієнтування з прикметами жінки та фотокартки, які вона мала при собі, періодично розміщували в ЗМІ, але марно.

На початку лютого 2019 року інформацію з проханням допомогти встановити особу жінки знову розмістили на сайті нацполіції. Це несподівано спрацювало. Допомогли у цьому молода оперативна працівниця відділення поліції №1 Кременчука на ім'я Поліна, та її колега з Полтави Анна. Їхні прізвища прес-служба поліції просить не називати.

"Поліна переглядала фотографію чоловіка з орієнтування і згадала, що бачила дуже схоже обличчя під час опрацьовування матеріалів справи. Кілька років тому вона оформляла випадок смерті чоловіка. Зв'язавшись із полтавською колегою Анною, встановила ймовірне місце проживання невідомої жінки - Кобеляцький район", - розповів керівник прес-служби поліції в Полтавській області Юрій Сулаєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінку з Мачухів поховали з другої спроби

Як виявилося, розшукувана жінка проживала із чоловіком у Кобеляцькому районі. Поїхала в Полтаву в особистих справах - можливо, планувала провідати родичів. Але не доїхала кілька кілометрів до рідного села, на вулиці їй стало зле і вона померла.

"Опитавши мешканців Кобеляцького району, оперативні співробітники вийшли на далеких родичів невідомої. Так з'ясували, що вона родом із Полтавського району, з села Бричківка. Потім знайшли і близьких родичів. Рідні сказали, що жінка була членом релігійної громади, дуже набожна. Діти думали, що їхня мати пішла в монастир, тому за шість років жодного разу не намагалися її розшукати", - пояснив Сулаєв.

На момент смерті жінці було 52 роки. Її особисті дані в поліції не розголошують.

13 лютого в Полтаві обрали запобіжний захід чоловікові, який вбив напарника по роботі, а потім сам у цьому зізнався.

Зараз ви читаєте новину «Тіло впізнали через шість років - думали, що в монастирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути