середа, 02 серпня 2017 17:15

Суддю звільнили за арешти майданівців

Суддю звільнили за арешти майданівців
Суддя Соснівського районного суду Валерій Чепурний був звільнений із посади. Фото: Pravlife.org

Суддю Валерія Чепурного звільнили із посади у Соснівському районному суді Черкас.

Чоловік ухвалював рішення щодо арештів черкащан, які брали активну участь у Революції гідності, повідомляє прес-служба Вищої ради правосуддя.

Справу проти нього відкрили за заявами коаліції молодіжних громадських організацій "Молода Черкащина" та прокурора Вадима Семенова. У своїй заяві вони зазначили, що "суддя приймав рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою осіб, які були учасниками масових акцій протесту в період з 21 листопада 2013 року до дня набрання чинності закону, у зв'язку з їх участю у таких акціях. Тому він підлягає перевірці на підставі пункту 3 частини першої статті 3 Закону України "Про відновлення довіри до судової влади в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали прізвища суддів, яким вдалося отримати посади у новому Верховному Суді

Дисциплінарна палата постановила, що Чепурний не надав доказів, щоб підтвердити ризики, через які він ухвалив утримання активістів під вартою. Його звинувачують у порушенні норм процесуального права, прав людини та основоположних свобод.

Суддю Віталія Руденка звільнили з полону терористів ЛНР. Про його долю нічого не було відомо 9 місяців. Терористи затримали Руденка, коли він поїхав на окуповану територію поховати батька.

Зараз ви читаєте новину «Суддю звільнили за арешти майданівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1635
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути