четвер, 08 серпня 2019 15:36

Суд виправдав сепаратистку

Суд виправдав сепаратистку
У Харкові суд виправдав місцеву сепаратистку. Фото: Главком

У Харкові суд виправдав лідерку сепаратистської організації "Жіночий рух Харкова" Ізабеллу (Аллу) Сіренко.

У червні 2014-го під час мітингу за допомогою гучномовця вона закликала відокремити від України південно-східні області, пишуть Українські Новини.

У березні торік жінку затримали й заарештували. Вдома у Алли Сіренко знайшли 3 ручні гранати РГД-5, вибухові речовини, детонуючий шнур і запальну трубку. Провину вона не визнала і відмовилася від дачі пояснень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таксист поставив на місце сепаратистку з Донецька

Свідки підтверджували оголошення Ізабеллою Сіренко сепаратистських гасел на мітингу, але суд не врахував свідчення, зазначивши, що перед допитом свідкам показали відеозаписи, що є порушенням процедури.

Відеозапис виступу Сіренко також не було визнано доказом, оскільки ролик видалили з Youtube, а стенограму її заяв було складено без понятих. Суд поставив під сумнів якість експертизи вилучених боєприпасів.

У Донецькій області засудили сепаратистку, яка допомагала розхитувати конфлікт на Донбасі. Її засудили на строк до 5-ти років ув'язнення.

Сепаратистка жила у Краматорську, 2014-го вона добровільно приєдналась до групи осіб, які займалися розхитуванням ситуації на Донбасі, а саме організовувала псевдореферендум.

Очолювала так звану дільничну комісію, у травні 2014-го сепаратистка роздавала жителям окупованих територій так звані бюлетені та складала фейкові реєстри виборців і протоколи.

Зараз ви читаєте новину «Суд виправдав сепаратистку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути