субота, 10 листопада 2018 04:25

Російськомовні переселенці вперше написали український радіодиктант

Автор: Укрінформ
  У Вінниці переселенці вперше написали український радіодиктант
У Вінниці переселенці вперше написали український радіодиктант

Студенти та викладачі Донецького національного університету імені В. Стуса вирішили перевірити свої знання української мови.

Писали диктант переселенці з тимчасово окупованих територій, пише i-vin.info.

"Я хочу перевірити свої знання, впевнитися в собі. Вважаю, що це важливо і корисно. Ми домовилися, що сьогодні тут будемо писати такою "донецькою" делегацією. Тут студентки, які з окупованих територій, які вступали за програмою "Донбас - Україна". Це такі перевірені патріотки України, що тепер їм залишилося перевірити лише знання української мови", - сказала завідувачка кафедри журналістики ДонНУ ім. В.Стуса Олена Тараненко.

Студентки, які прийшли писати диктант, лише нещодавно почали розмовляти українською мовою. Деякі й досі у повсякденному житті спілкуються російською. Тому диктант – це для них справжній виклик.

"Вже чотири роки мешкаю у Вінниці. Мені цікаво перевірити свої знання з української мови, тому що, все ж таки, рідна мова для мене російська, думаю російською. У побуті спілкуюся російською, але в мене немає проблеми спілкуватися українською. Просто цікаво наскільки я грамотна", - пояснила переселенка, студентка Вінницького національного аграрного університету Олена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школа судиться з батьками за уроки російської мови

9 листопада відзначали День української писемності та мови. Усі охочі можуть перевірити рівень володіння мовою та написати Радіодиктант національної єдності. Він транслюється по Українському радіо та в мережі інтернет.

Текст із назвою "Крила України" читає мовознавець Олександр Авраменко.

Роботи потрібно надіслати на адресу Українського радіо - вул. Хрещатик,26, Київ, 01001. На конверті зробити помітку "Радіодиктант". Там порахують кількість учасників акції та перевірять роботи.

Інший варіант - фото написаних диктантів переслати електронною поштою на адресу [email protected].

Зараз ви читаєте новину «Російськомовні переселенці вперше написали український радіодиктант». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути