Ексклюзиви
понеділок, 04 березня 2019 13:54

Правий сектор допоміг відстояти храм для ПЦУ

Правий сектор допоміг відстояти храм для ПЦУ
Попри словесні перепалки та застосування сили, люди стояли до кінця.Фото:img.pravda.com

Жителі села Гніздиче Збаразького району на Тернопільщині відстояли своє право на Українську церкву.

"За підтримки "Правого сектору" громада села Гніздичне відстояла Українську церкву. Українська громада показала незламність духу та відважність, перемігши усі протистояння та провокації проросійської громади на чолі з попом", - йдеться в повідомленні спільноти у Facebook.

Зазначається, що попри словесні перепалки та застосування сили, люди стояли до кінця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріарх Варфоломій жорстко відповів РПЦ на ініціативу щодо України

"Жінка, в сторону якої було застосовано фізичну силу сином російського попа, знаходиться в лікарні зі значними тілесними пошкодженнями", - підсумували у "Правому секторі".

Про те, що у храмі пройшло богослужіння ПЦУ повідомляє і Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).Однак у церкві Московського патріархату заявили, що це було незаконно і що "прихильники ПЦУ з допомогою бійців "Правого сектору" заволоділи храмом".

"Керував процесом та особисто брав участь у побитті віруючих скандальний клірик Київського патріархату, який свого часу "прославився" на Збаражчині за політичний рекет, Іван Лесик", - йдеться в повідомленні.

За словами настоятеля парафії протоієрея УПЦ МП Стефана Балана, раніше представники ПЦУ і УПЦ МП домовилася, що "для збереження миру в селі", богослужіння будуть відбуватися почергово на вулиці, а храм буде опечатано, ключі від храму будуть у ПЦУ.

"А сьогодні їхня громада на чолі із псевдоотцем Іваном Лесиком втретє порушила власні ж умови, відкрила опечатаний храм та почала звершувати богослужіння. Коли по завершенні їхньої служби до храму зайшли наші віруючі та попросили надати можливість і громаді УПЦ звершити богослужіння у храмі, то отримали різку відмову. Після криків та шарпанини, прихильники ПЦУ під викрики "москалям тут не бути" почали бити та викидати з церкви на вулицю віруючих УПЦ", - розповів Балан.

Однак на відео, оприлюдненому Синодальним інформаційно-просвітницьким відділом УПЦ (МП) не видно ні бійки, ні вигуків про "москалів". На ролику зафільмовані близько десятка чоловіків у камуфляжі з пов'язками "Правого сектора" на рукавах, а також кілька правоохоронців.Чоловіки з "Правого сектора" виштовхали з храму іншого чоловіка (можливо, служителя церкви), а потім стали співати гімн України.

У Чернівецькій області збори церковної громади завершилися бійкою між двома священиками.Інцидент стався в селі Бережонка Вижницького району, під час зборів парафії церкви Святого Апостола і євангеліста Іоанна Богослова.

Зараз ви читаєте новину «Правий сектор допоміг відстояти храм для ПЦУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути