четвер, 27 липня 2017 18:41

Постраждалих у Скнилівській трагедії не включили у список на допомогу

Автор: AP
  3-річний Остап Хміль, 2002 рік. У Скнилівській трагедії втратив матір і бабу
3-річний Остап Хміль, 2002 рік. У Скнилівській трагедії втратив матір і бабу

18-річний Остап Хміль був очевидцем Скнилівської трагедії. Його фото, де він 3-річний тримає марлю біля рани на обличчі, облетіло весь світ. Цього року Львівська міськрада видала сім'ям потерпілих по 2 тис. грн. Але Остап їх не отримав.

"Відшкодовування було лише після трагедії. Тоді загинули моя мати та бабуся. Спершу я дуже боявся літаків, але зараз уже все пройшло. Щороку, як приходжу на вшанування, то у пам'яті повністю відтворюється той день. Хоч загалом уже трохи забулося, змирився", – розповідає Остап Хміль.

Його тітка з Тернополя Ольга Половинчук розповіла, що цього року їх не включили до списків осіб, які отримують матеріальну допомогу. Через те, що вже не мають львівської прописки. Хоча на час трагедії жили у Львові.

"Це не справа грошей, а справа принципу. Про нас влада не згадує", – каже вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дітям сниться вогонь, крики, понівечені трупи" - потерпілі про Скнилівську трагедію

Родичі загиблих вважають, що за трагедію покарали не усіх винних.

"Держава остаточно не розібралася. У трагедії винні більше, ніж кілька людей. Владна верхівка, яка керувала й організовувала, вийшла сухою з води. Не вірю в закон і справедливість у нашій країні", – каже потерпіла Світлана Шевчук. На летовищі загинув її старший син. Молодший син та чоловік отримали травми.

"Чому ми сьогодні тут? Людська халатність і масове вбивство. І це досі не хочуть назвати своїми іменами", – сказав під час виступу львів'янин Іван Куц. Тоді загинуло двоє його дітей.

27 липня 2002 року люди зібралися подивитися шоу польотів авіаційної техніки. Близько 13 години навчально-бойовий літак впав у натовп. 77 людей загинуло, серед них 28 дітей. У матеріалах справи зазначається, що були поховані та неідентифіковані понад 300 кілограмів біологічної маси.

Зараз ви читаєте новину «Постраждалих у Скнилівській трагедії не включили у список на допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути