Ексклюзиви
понеділок, 17 липня 2017 07:10

Полтавського військового комісара звинувачували в сепаратизмі

Полтавського військового комісара звинувачували в сепаратизмі
Суд визнав, що Борис Павлов написав рапорт про звільнення під тиском керівництва. Фото: poltava.to

17 липня 2014 року полтавський військовий комісар Борис Павлов пояснив журналістам, чому він в інтернеті підтримав агресію Путіна. На його сторінці в "Однокласниках" схвалювалася ідея передачі до РФ півдня та сходу України. Павлов заявив, що його підставили і сторінку зламали.

"Все це брехня і дурниця. Ніяких виступів на сайті я не робив. Служу в Збройних Силах вже більше 22-х років. Я був і є патріотом України", - сказав військкомісар.

СБУ розслідувала дії військового комісара, але не знайшла доказів його причетності до скандальних постів. Борис Павлов залишився на службі, повідомила "Полтавщина".

Активісти почали тиснути на керівництво військового. У Києві пікетували СБУ, вимагали звільнення Павлова. До полтавських протестувальників долучилися кияни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишнього майора визнали винним за знесення наметів Євромайдану

Борис Павлов після низки тривалих лікарняних звільнився. У листопаді 2015 року подав судовий позов до Міноборони і Полтавського обласного комісаріату. Вимагав скасувати наказ про його звільнення. Заявив, що рапорт склав під тиском керівництва і насправді звільнятися з лав Збройних Сил не збирався. Суд підтримав Павлова і зобов'язав Міністерство оборони поновити воєнкома на посаді.

10 квітня 2016 року Харківський апеляційний суд відхилив апеляцію Міноборони. Згодом міністерство подало касацію у Вищий адміністративний суд України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко підписав закон про призов до Нацгвардії

Громадський активіст Андрій Храмов, який у 2014 році вимагав відставки Бориса Павлова, виявився сепаратистом. У 2016 році він опублікував на своїй сторінці в соцмережі пост "України — немає!!!", а також прохання до Путіна "захистити російськомовне населення".

У червні мешканці Шаргорода на Вінничині вийшли на захист від арешту воєнкома Олега Блаха. Його підозрюють у взятті хабара розміром $500. Атовці, волонтери, афганці та представники влади вимагають неупередженого розслідування. Вони впевнені, що Блаха підставили.

Зараз ви читаєте новину «Полтавського військового комісара звинувачували в сепаратизмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути