четвер, 01 червня 2017 04:12

Люди вийшли на захист воєнкома від суду

Люди вийшли на захист воєнкома від суду
У Шаргороді на Вінниччині люди вийшли на захист воєнкома, якого підозрюють у взятті хабаря Фото: 33kanal.com

У місті Шаргород на Вінниччині місцеве населення виступає проти арешту місцевого воєнкома Олега Блаха. Зібралися на мітинг. Правоохоронні органи підозрюють його у взятті хабара розміром $500.

"До райцентру для з'ясування обставин прибув заступник Вінницького обласного військового комісара підполковник Ігор Гончарук та заступник командуючого Одеським військовим округом полковник Юрій Зубрицький. Близько 200 осіб зібралися біля військомату. Серед них бійці АТО і члени їхніх родин, волонтери, афганці, фермери та представники влади. Вони вимагають об'єктивного розслідування. Переконані, що воєнкома підставили", - повідомляє "33 канал".

Кажуть, що в 2014 році не було кому йти на посаду воєнкома. Військкомату не було, приміщення занепало. З офісу Партії регіонів забрали оргтехніку і принесла туди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасники АТО вибили вікна у сільраді

"Це, напевно, вперше в Україні люди заступились за свого військового комісара. Людина дуже добра. Поставив роботу військомату з нуля. Тепер уже є колектив, хороша зарплата, приміщення, стабільна робота. Може, хтось зазіхає на це місце.

Хабар давав хлопець з іншого району. Наполегливо просив воєнкома зустрітись і допомогти. Військовий відмовляв, бо не мав хлопця у себе на обліку. Той вперто прийшов у кабінет і кинув гроші на стіл. Якби він був хабарником, то у нас про це б знали, бо містечко маленьке", - каже волонтер Валентина Вельган.

Суд призначив воєнкому домашній арешт на два місяці. Триває слідство.

30 травня Вінницький міський суд обрав запобіжний захід для затриманого за хабар патрульного Сергія Жулкевича — 2 місяці утримання під вартою. Підозрюваний не визнав вину і звинуватив у підставі свого колегу.

Зараз ви читаєте новину «Люди вийшли на захист воєнкома від суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути