Ексклюзиви
понеділок, 18 лютого 2019 17:06

Полтавець вчетверте лягає під ніж — потрібна допомога

Полтавець вчетверте лягає під ніж — потрібна допомога
Владислав Таран із Полтавського району потребує допомоги. Фото: Світлана БОНДАРЕВА

25-річний мешканець села Терешки Полтавського району Владислав Таран сьогодні ліг у лікарню. Хлопцеві вчетверте повинні ампутувати частину ноги. Цього разу по стегно.

Про це він розповів журналістам Gazeta.ua

Торік лікарі поставили Владиславу діагноз облітеруючий ендартеріїт - хронічне захворювання судин. Сказали, що це автоімунне. Причин виникнення хвороби пояснити не змогли.

"Все почалось з мозоля на мізинці лівої ноги. Він лопнув і почався некроз. Палець покрився чорною твердою кіркою. Першим мені відрізали мізинець. Це було на початку минулорічної зими. За 2 місяці - півстопи, ще за 8 – частково ампутували ногу. Тепер повинні відрізати по стегно", - розповів Владислав Таран.

17 лютого Владиславу виповнилось 25 років. Громада та друзі вирішили влаштувати благодійну дискотеку та привітати хлопця із ювілеєм. Святкували просто неба.

"При вході була скринька. Надрукували білети, які продавали по 30 гривень. За бажанням кидали більше. Варили куліш та пригощали людей. Також був гарячий чай і печиво. Під час дискотеки люди зробили тунель із рук. Через нього Владік пройшов до іменинного шоколадного торту та задув дві свічки з цифрами "2" і "5", - розповіла депутат місцевої сільради Світлана Волошка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка в Камбоджі потрапила в жахливу аварію – потрібна допомога

Зібрати вдалось близько 8 тис. грн.

Операція запланована на 20 лютого в Полтавській обласній лікарні.

"На цей раз не в Києві, бо ампутація буде. Нічого складного нема. Прогнози ніякі не дають. Друга нога також поболює, проте поки що не суттєво. Сподіваюся, що все буде добре", - розповів Владислав.

Після операції збирається у клініку судинної хірургії в Німеччині. Там, сподівається, спеціалісти зможуть з'ясувати причини виникнення такої автоімунної реакції організму, щоб хвороба не повернулась. Обстеження коштує 3 тис. євро.

Владиславу можна допомогти фінансово.

Картка Приватбанку: 5168757356995557 (Таран Владислав Олександрович)

3 операції на лівій нозі переніс за останній рік 24-річний Владислав Таран, який мешкає у селі Терешки Полтавського району.

Історію хвороби та як змінилося його життя, Владислав розповів журналістам Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Полтавець вчетверте лягає під ніж — потрібна допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути