вівторок, 20 вересня 2022 09:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Після замаху на зрадницю Томіліну окупований університет в Херсоні не працює – Хлань

Після замаху на зрадницю Томіліну окупований університет в Херсоні не працює – Хлань
Херсонська колаборантка Тетяна Томіліна перебуває в реанімації. Фото: twitter.com/tomilina_ks

Після замаху на колаборантку та "ректорку" захопленого окупантами Херсонського держуніверситету Тетяну Томіліну навчальний заклад припинив свою роботу.

Причиною цього окупанти назвали нібито загрозу обстрілу з боку українських військ. Про це повідомив радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань у Facebook 19 вересня.

"Після підриву "ректорки" Томіліної своє "навчання" припиняє і віджатий ХДУ. Відмазкою стала нібито небезпека обстрілів з боку Збройних сил України. Але всі розуміють, чому насправді. Бо все, що росіяни запланували – провалено", – написав Хлань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти "люто контролюють" пересування плавзасобів на Херсонщині – Хлань

Під цими провалами він має на увазі й відкладений на невизначений термін "референдум". Хлань зазначив, що відомі імена всіх, хто пішов на співпрацю з окупаційною" владою" та долучився до так званих виборчих комісій.

За словами політика, окупантам у Херсоні нелегко і вони все більше панікують та хитрістю виявляють українських патріотів.

"Люди скаржаться, що їм дзвонять і спочатку звертаються українською, входячи в довіру, а потім починають ставити провокативні питання стосовно "русского мира", – додав радник.

12 вересня у квартирі зрадниці Тетяни Томіліної здетонував вибуховий пристрій. За даними ЗМІ, жінка вижила, але зазнала важких поранень й перебуває в реанімації. Її охоронець загинув. Окупаційна "влада" Херсона ніяк не прокоментувала це.

57-річна Томіліна 2015 року балотувалася в мери Херсона. За інформацією з автобіографії Томіліної, за освітою вона – викладачка російської мови та літератури. Займала посаду директорки Херсонського академічного ліцею ім. Мішукова при Херсонському держуніверситеті.

Зараз ви читаєте новину «Після замаху на зрадницю Томіліну окупований університет в Херсоні не працює – Хлань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути