четвер, 08 вересня 2022 14:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти "люто контролюють" пересування плавзасобів на Херсонщині – Хлань

Окупанти "люто контролюють" пересування плавзасобів на Херсонщині – Хлань
Російські загарбники мають проблеми з постачанням харчів на захоплену Херсонщину. Фото: eastnews.ua

Окупанти почали поводитись на Херсонщині "дуже пильно й обережно".

Вони блокують приватне плавання по Дніпру. Це сталося після відео, на якому з паромної переправи вибухав Антонівський міст. Тепер окупанти "люто контролюють" пересування плавзасобів. Про це сказав депутат Херсонської облради Сергій Хлань в ефірі національного телемарафону.

До того ж, російські загарбники мають проблеми з постачанням харчів на захоплену Херсонщину. Щоб прогодувати окупантів хоча б на Правобережжі, треба близько 100 тонн провізії на добу. Тому мирним мешканцям варто подбати про себе і запастися їжею: росіяни можуть забирати в місцевих харчі через нестачу їжі на фронті, застеріг депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон готує програму підтримки ЗСУ– CNN

Завдяки тому, що Збройні сили України тримають під вогневим контролем усі транспортні шляхи між лівим і правим берегом Херсонщини, окупанти відрізані не лише від постачання зброї, а й їжі.

"Для того, щоб прогодувати навіть те військо, яке зараз є на Правобережжі, необхідно близько 100 тонн провізії на добу. Це дуже велика кількість їжі. Тому окупанти зараз розшукують будь-яку їжу на Правобережжі", – розповів Хлань.

У Херсонській області українські військові продовжують вести наступальні операції. Збройні сили України, ймовірно, зруйнували військовий понтонний міст в Дар'ївці. Його росіяни розгорнули після того, як автомобільний міст було серйозно пошкоджено.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти "люто контролюють" пересування плавзасобів на Херсонщині – Хлань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути