пʼятниця, 24 березня 2017 19:45

Над депутатами встановлять контроль за дописи у соцмережах

Автор: myvin
  Створили кодекс етики для депутатів
Створили кодекс етики для депутатів

У Вінниці затвердили Кодекс етики депутатів міської ради.

Етичні правила поведінки депутатів затвердили за сесії Вінницької міськради.

У документі чітко прописано, як депутати мають себе поводити на засіданнях, у взаємовідносинах із ЗМІ та у спілкуванні в мережі Інтернет, йдеться на сайті Вінницької міськради.

"Кодекс етики в першу чергу має вплинути на самоорганізацію і самодисципліну депутатів міської ради. Кодекс поведінки і етики вже давно діє для виконавчих органів міської ради – департаментів та відділів. Нічого поганого, якщо депутати теж візьмуть на себе зобов'язання, передбачені в Кодексі етики", - сказав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Депутат нестиме персональну відповідальність за обіцянки і не бути байдужим до проблем виборців. Має забезпечувати прозорість та гласність роботи міської ради. Не повинен зловживати службовим становищем.

Якщо депутат порушить Кодекс етики, виборці його можуть відкликати від депутатських повноважень. А про його недостойну поведінку оприлюднять на сайті Вінницької міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усі хочуть змін, але самі не міняються"

Верховна Рада підтримала законопроект про покарання військовозобов'язаних і резервістів за вживання алкогольних напоїв під час проходження зборів. За цей проект Закону проголосували 229 народних депутатів.

За розпивання алкогольних напоїв або появу на території військової частини в стані сп'яніння на військовозобов'язаних можуть накласти штраф від 70 до 145 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зараз ви читаєте новину «Над депутатами встановлять контроль за дописи у соцмережах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути