Ексклюзиви
середа, 10 вересня 2014 13:35

На Вінниччині почнуть готувати до армії з 13 років

На Вінниччині почнуть готувати до армії з 13 років

Вінницькі школярі 8-х класів вже у вересні навчатимуться предмету "Захист Вітчизни". Ідею подав губернатор Вінниччини Анатолій Олійник. Про це розповіли кореспонденту   Gazeta.ua в Департаменті освіти та науки. До цього часу військову підготовку вивчали лише старшокласники.

"Це нововведення поки єдине в Україні і пов'язане виключно з ситуацією, яка склалася на Сході. "Захист Вітчизни" викладатимуть раз в тиждень. Вступний курс військової підготовки дасть дітям уявлення захисту. Вони знатимуть, що таке Збройні сили України. Зараз навіть вихователі у дитсадках пояснюють дітям, що наші чоловіки батьки захищають Україну. Діти ж на цю тему малюють малюнки" — говорить заступник директора обласного Департаменту освіти і науки Олена Чорна.

Години для цього предмету виділять за рахунок факультативів. Заняття проведуть для хлопців та дівчат. Їх хочуть навчити стройової підготовки, дисципліни, слухати та виконувати накази дорослих.

"Якраз у цьому віці у дітей формуються погляди на життя, відношення до армії. Діти мають бути фізично та морально загартовані. За ті години вони навчаться розбирати і складати автомат. Вивчать сучасну зброю. Будемо їздити на стрільбища, щоб навчитись стріляти зі зброї. Будуть знати, як правильно надати першу медичну допомогу", - говорить вчитель вінницької школи №22 Геннадій Бондар. - Дітей треба виховувати в дусі патріотизму. Щоб знав, де живе і захищав свою країну".

Педагог зауважив, уже в цьому році в сфері освіти кількість годин для предмета "Захист вітчизни" збільшили на 30 хвилин. Уже заново відкриваються військові кафедри при вищих навчальних закладах, де є спеціальна матеріально-технічна база.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині почнуть готувати до армії з 13 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути