четвер, 20 квітня 2017 11:41

На дорогах встановили пластикових школярів

Автор: facebook.com
  Пластикові діти світитимуться вночі від фар
Пластикові діти світитимуться вночі від фар

У Вінниці на дорогах встановили пластикових школярів. Фігурки дітей вкриті спеціальною фарбою, яка допоможе бачити їх водіям уночі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Фігурки у вигляді дітей, які збираються перейти дорогу, мають підвищити безпеку на дорогах. Їх поставили біля декількох пішохідних переходів поруч зі школами та дитячими майданчиками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дороги, які капітально відремонтують

"Така практика поширена у різних європейських містах. Ми очікуємо, що ці фігури будуть привертати увагу в потенційно небезпечних для пішоходів місцях біля закладів освіти в будь-яку пору доби. І зокрема ввечері, адже вони пофарбовані світловідбиваючою фарбою. Приємно було побачити, що пішоходи вже звертають увагу на цю новинку для нашого міста і навіть роблять селфі. Думаю, що так само і автомобілісти, побачивши такі фігури дитини на скейті, будуть ще більш уважнішими на дорозі по відношенню до пішоходів. В тому числі молодий водій, який проїжджаючи біля цього переходу, однією рукою тримав кермо, а іншою намагався зробити фото на смартфон",- пише Сергій Моргунов.

Автор: facebook.com
  На дорогах встановили пластикових "школярів"
На дорогах встановили пластикових "школярів"

За словами мера, уже розпочались роботи по облаштуванню на пішохідних переходів біля шкіл додатковим світлодіодним освітленням. Його вмонують у дорожні знаки.

"Першою стала 4-та школа, з якої розпочались ці роботи. На першому етапі плануємо у такий спосіб обладнати пішохідні переходи біля 16-ти шкіл, де це потрібно зробити першочергово", - повідомив Моргунов.

Зараз ви читаєте новину «На дорогах встановили пластикових школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути