субота, 20 червня 2015 11:37

На Черкащині пройшов видовищний тракторний "батл"
9

На Черкащині на фестивалі "Трактор-Фест" змагалися 45 кращих механізаторів області. Змагання проходили два дні - 18 та 19 червня - у селі Яблунівка Корсунь-Шевченківського району. Це четверті перегони. Механізатори вправлялися в умінні керувати тракторами FENDT, МТЗ та Manitou. Цьогоріч до організаторів, якими традиційно є НВФ "Урожай", долучилося і об'єднання "ЧЕРКАЩАНИ".

Вперше у змаганнях взяли участь механізатори з Вінницької та Київської областей. Фінальні заїзди пройшли 19 червня. Переможці отримали цінні подарунки – телевізори, холодильники та мотоцикли. Нагороди і дипломи вручали директор НВФ "Урожай" Олег Васецький та стронгмен Василь Вірастюк.

"Сьогодні у нас фестиваль для людей, яких заслужено називають сіллю землі. Змінюються уряди, приходять, зникають, вертаються і знову йдуть політики, починаються і обов'язково закінчуються війни. Але в цьому нестабільному світі є речі, без яких він неможливий – це хліб. До нього маєте безпосереднє відношення ви, наші учасники змагань", - сказав під час виступу Олег Васецький. Він зауважив, що на ювілейному, п'ятому, фестивалі формат перегонів буде змінено.

"Сьогодні все було на високому професійному рівні. Важливо, що починали із фестивалю нашої компанії, а сьогодні у нас є учасники із Київської та Вінницької області. Є керівники великих аграрних господарств, які у наступному році хочуть теж приєднатися, - прокоментував Олег Васецький. - Ці змагання упершу чергу для механізаторів. Конкурс професійної майстерності - це стимул для них підвищувати свій рівень. Локомотивом української економіки є сільське господарство. Це єдина галузь, яка реально розвивається. У цьому є заслуга і наших механізаторів".

Голова об'єднання "ЧЕРКАЩАНИ" Олександр Коваленко розповів як допомагає "Урожай" сільським громадам.
"Такі заходи об'єднують людей. Механізатори показали вищий пілотаж. Треба подякувати Олегу Васецькому. Якби більше таких господарств у державі було б простіше жити. "Урожай" дійсно допомагає сільським громадам – ремонти доріг, шкіл, ФАПів, спортзалів. Це колосальна робота", - прокоментував Олександр Коваленко.

Зі слів суддів перегонів, переможців визначали у різних категоріях. Водії МТЗ мали скласти 10 круглих тюків соломи у піраміду. Водії тракторів FENDT - проїхати дистанцію, не розливши воду у відрі, яке везли, та оминаючи всі перешкоди. Водії Manitou показували свої уміння у кермуванні, відкриваючи ковшем пляшки та нарізаючи рулет.

Вперше на "Трактор-Фесті" провели чоловічі змагання "Богатирі "Урожаю-2015". Переможців вітали Василь Вірастюк та черкаський стронгмен Віктор Юрченко. Богатирі отримали премії та дипломи учасників.

Для дітей на фестивалі влаштували спеціальні забави, майстер-класи і конкурси.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині пройшов видовищний тракторний "батл"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1635
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути