субота, 25 травня 2013 15:56

Мер Львова пересів на велосипед

Сьогодні зранку півтисячі львів'ян організовано пересіли на велосипеди і проїхалися вулицями міста. Так у Львові пройшов черговий велопарад з метою популяризації велосипедного руху.

На чолі велосипедистів їхав міський голова Львова 44-річний Андрій Садовий.

Автор: Фото: Юрій Дячишин
 

Маршрут велопробігу охопив проспект Свободи, проспект Шевченка, вул. Саксаганського, площу Петрушевича, вулиці Зелена, Сихівська, просп. Червоної Калини, вул. Хуторівка, Наукова, Кульпарківська, Антоновича, Олександра Невського, Устияновича, Соломії Крушельницької, Січових Стрільців, проспект Свободи.

"Я приїхав велосипедом із дому, проїдуся проспектом Свободи і поїду на роботу, - сказав мер. Він без піджака, у куртці-вітрівці поверх сорочки. Без захисної каски. - До кінця цього року у Львові буде 50 кілометрів велосипедних шляхів. Бо зараз велосипедисти, коли проїжджають по вулиці, відчують незручність. Наше завдання – щоб Львів був максимально готовий до того, що люди будуть їздити ровером як видом транспорту, як це є у багатьох містах світу. Це швидко, безпечно і корисно для здоров'я. Львів є дуже компактним містом і це можна запросто зробити. Ми прийняли план, що до 2020 року зробимо понад 260 кілометрів. А до кінця цього року загально по місту буде зроблено 50 кілометрів велодоріжок. Коли їдеш по зробленій велодоріжці, то зовсім інші відчуття, ніж їхати по дорозі, яка для цього не пристосована".

Зараз у місті є 20 км велодоріжок. На всю веломережу потрібно 150 млн грн. В останні роки у місті також почали встановлювати велопарковки. У середньому, за даними радника міського голови з питань розвитку велосипедної інфраструктури Олега Шмідта, з них щотижня крадуть один велосипед. Велопарковка біля міської ратуші оснащена відеокамерою.

Зараз ви читаєте новину «Мер Львова пересів на велосипед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути