субота, 02 лютого 2013 11:43

Мер Львова засуджує сепаратизм у регіоні: "Україну треба сплавляти"

Мер Львова засуджує сепаратизм у регіоні: "Україну треба сплавляти"
Андрій Садовий Фото: express.te.ua

Мер Львова Андрій Садовий засуджує прояви сепаратизму в регіоні і вважає, що Україну треба "навіть не зшивати, а сплавляти".

В інтерв'ю ZN.UA на запитання про ставлення до галицького сепаратизму Садовий відповів: "На те, щоб Україна відбулася як держава, були витрачені величезні зусилля. У минулому столітті неприродною смертю помер кожен другий українець і кожна четверта українка. Коли усвідомлюєш масштаб жертв, говорити про сепаратизм, щонайменше, некоректно".

"Люди, які пропагують або захищають сепаратизм, нагадують мені маленьких дітей, що ховаються під ліжком від будь-якої проблеми і які вірять в чудеса. Сидіти і мріяти - легше, ніж зробити хоч одну добру справу", - сказав мер.

"Сепаратизм - це абсурдна річ. Україну треба навіть не зшивати, а сплавляти. Так, це складний процес, але я не розумію політиків, які цього не роблять. Або вони чогось бояться, або ж не розуміють елементарних речей", - додав він.

На питання, чи підсилить можливий вступ до Митного союзу сепаратистські настрої, мер заявив: "Я не думаю, що такий крок можливий. Більш вірогідним і природним є приєднання до європейської спільноти".

Зараз ви читаєте новину «Мер Львова засуджує сепаратизм у регіоні: "Україну треба сплавляти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути