середа, 28 червня 2017 16:44

Львовом їздив "Запорожець" на польській реєстрації

Львовом їздив "Запорожець" на польській реєстрації
Фото: Форпост

У Львові стартував автопробіг "Микола Запорожець" на підтримку законопроектів № 5561 та № 5562, які сприятимуть формуванню цивілізованого ринку вживаних автомобілів в Україні.

Про це інформує "Форпост".

Активісти купили "Запорожець" 1991 року випуску, ввезли його до країни ЄС, розмитнили там та поставили на облік, заплативши 40% вартості автомобіля. Ініціаторами акції виступили Громадська організація "Західноукраїнська асоціація власників транзитних авто" ("ЗАВТРА") спільно з обласною організацією політичної партії "Українське об'єднання патріотів - "УКРОП".

Автопробіг стартував з паркінгу ТРЦ Victoria Gardens, де можна було отримати інформацію про законопроекти, які зроблять вживані іномарки справді доcтупними, та сфотографуватись з автомобілем.

"Людей найбільше цікавило те, що цей автомобіль має польську реєстрацію. Пояснювали, як виїхали до Польщі, зареєстрували там цей транспортний засіб. Розказували, як потім не могли провести реєстрацію тут, в Україні. Пояснювали, для чого цей автопробіг і за що ми боремось. Ухвалення законопроектів, які дозволять українцям купувати дешевші іномарки гальмується через лобі автовиробників", - розповів депутат Ігор Зінкевич.

Вважає, така акція доводить, що є автомобіль ЗАЗ, який можна зареєструвати в Польщі по доступній вартості, і є той же ЗАЗ, який в Україні зареєструвати не можна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські, європейські та радянські машини на вулицях старого міста - відбулося ралі у класичних авто2

"Нам потрібно міняти своє бачення і своє ставлення до ринку вживаних авто. Саме про це і йдеться в законопроектах № 5561 та № 5562, на підтримку яких організований автопробіг", - додав він.

1-2 липня автопробіг відбудеться у Городку, Рудках, Самборі, Дрогобичі, Трускавці, Бориславі, Новому Роздолі та Миколаєві Львівської області.

Законопроекти № 5561 та № 5562 передбачають заміну екологічних стандартів "Євро" для вживаних автомобілів на технічний огляд та зняття обмежень на застосування чинних пільгових ставок акцизного збору.

Зараз ви читаєте новину «Львовом їздив "Запорожець" на польській реєстрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути