вівторок, 01 червня 2021 16:18

Керівник філії Нафтогазу погорів на хабарі. Вимагав солідні гроші

Керівник філії Нафтогазу погорів на хабарі. Вимагав солідні гроші
За махінації з підключенням до електромережі чиновник отримав хабар 1 млн грн. Фото: gp.gov.ua

На Львівщині на хабарі спіймали директора підприємства - філії підрозділу НАК "Нафтогаз України", що постачає тепло та електроенергію в Новояворівську.

Про це у вівторок, 1 червня, повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, керівник філії одержав від директора одного з товариств Новояворівська, яке продає нерухомість, неправомірну вигоду в розмірі 1 млн грн.

За цю суму посадовець обіцяв посприяти, щоб новозбудований підприємством багатоквартирний будинок був приєднаний до електромереж якомога швидше, ще до побудови додаткової підстанція, до якої й мало бути підключення.

Окрім цього, директор філії підрозділу НАК "Нафтогаз" обіцяв не відключати від електропостачання сусідній будинок тієї ж фірми, який уже здали в експлуатацію, але під'єднаний до електромережі з порушеннями правил.

Чиновника затримали одразу після передавання коштів. Гроші, передані йому у вигляді хабаря, вилучили слідчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слугу народу" спіймали на хабарі

Заходи з викриття проводилися за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції у Львівській області, за матеріалами Управління Служби безпеки України в області.

У Києві на хабарі спіймали керівників одразу двох природних парків - КП Лісопаркове господарство Конча-Заспа й Голосіївського.

За даними слідства, керівник Лісопаркового господарства Конча-Заспа вимагав і одержав від підприємця хабар за погодження облаштування мотузкового парку на балансових територіях комунального підприємства. Таку "послугу" чиновник оцінив у $4 тис.

Посадовець Голосіївського вимагав і одержав від цього ж підприємця ще 54 тис. грн за прискорення укладання угоди для здійснення цієї діяльності.

Зараз ви читаєте новину «Керівник філії Нафтогазу погорів на хабарі. Вимагав солідні гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути