четвер, 14 вересня 2017 07:10

Із судової зали вигнали чоловіка, який заспівав гімн України

Із судової зали вигнали чоловіка, який заспівав гімн України
У полтавському суді вигнали активіста, який співав гімн України. Фото: ПолитНавигатор

З Київського районного суду міста Полтави вигнали активіста Валентина Бистриченка. Під час восьмого засідання по справі мера Харкова Геннадія Кернеса він виконав гімн України. Це сталося 14 вересня 2015 року.

Про це повідомило видання "Полтавщина".

На початку судового засідання кілька чоловіків виконали гімн України. Адвокати Кернеса та його охоронців, яких підозрюють у викраденні людей, заявили: активісти на чолі з Бистриченком не поважають суд. Вимагали вивести їх із зали за адміністративні порушення. Кернес підтримав вправозахисників і додав, що Валентин Бистриченко насміхається з присутніх, "давить" на суд, погрожує адвокатам та ображає їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кернес заявляє про проєвропейські настрої і не допущення "русского мира"

Суддя Андрій Антонов задовольнив вимогу.

"За виконання державного гімну, в Україні, під час війни, ви мене видаляєте з залу суду, я правильно розумію?", - уточнив активіст. Суддя підвищеним тоном повторив вимогу вийти із зали.

Після цього у приміщенні зникло світло. Суд оголосив перерву, бо не міг вести аудіозапис засідання. За цей час електрику не поновили, тому Антонов переніс розгляд справи на 28 вересня. Світло з'явилося одразу після від'їзду Кернеса.

В "Полтавобленерго" заявили, що світло було відсутнє не лише у будівлі суду, а в усьому мікрорайоні "Половки" протягом 45 хвилин.

25 січня 2014 року викрали двох учасників ходи на підтримку євромайдану в Харкові - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова. У їхньому зникненні генпрокуратура підозрює Геннадія Кернеса та 2 його охоронців. Судові засідання тривають понад 2 роки. За цей час заслухали тільки половину свідків.

Зараз ви читаєте новину «Із судової зали вигнали чоловіка, який заспівав гімн України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути