субота, 03 вересня 2022 10:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Фонд імені Шептицького пропонує грошову допомогу українцям – хто може подавати заявки

Фонд імені Шептицького пропонує грошову допомогу українцям – хто може подавати заявки
Фонд імені Климентія Шептицького допомагатиме жінкам, які були в російському полоні та дітям, які під час війни втратили батьків. Фото: facebook.com/vereshchuk.iryna

Розпочав роботу Фонд імені блаженного священномученика Климентія Шептицького.

Він має допомагати жінкам, які були в російському полоні, і дітям, які під час війни втратили батьків. Про це у Facebook повідомила віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидка адаптація: засновники Гуманітарного Хабу "Житомир" дають поради для ефективної допомоги військовим і цивільним під час війни

Створили Фонд за спільною ініціативою урядів України й Польщі. Польща виділила для допомоги українським жінкам і дітям 8 млн злотих (близько 64 млн грн).

"Для сиріт війни передбачена щомісячна грошова допомога близько 5700 гривень. А звільненим з російського полону жінкам Фонд одноразово виплачуватиме близько 80 000 гривень", – повідомила Верещук.

Фонд Шептицького також фінансуватиме психологічну підтримку звільнених жінок і їх реабілітацію в оздоровчих таборах.

Заявки на допомогу можна подавати в електронній формі на сайті Фонду.

14 серпня в Україні тимчасово зупинили реєстрацію на програму грошової допомоги "Спільно" від ЮНІСЕФ. Інформацію про подальшу реєстрацію оприлюднять пізніше, повідомляють у ЮНІСЕФ. Пауза потрібна для того, щоб опрацювати вже отриманні заявки й виплатити гроші родинам, які відповідають критеріям програми.

Кабмін зняв вікові обмеження для тих, хто хоче поселити в себе переселенців. Тепер дати прихисток внутрішньо переміщенним особам може будь-який громадянин.

Громадяни України, які через напад Російської Федерації втратили роботу, можуть отримати субсидію. Безробітнім українцям для отримання субсидії необхідно зареєструватися в центрі зайнятості.

Зараз ви читаєте новину «Фонд імені Шептицького пропонує грошову допомогу українцям – хто може подавати заявки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути