8-9 червня у Полтаві відбувся міжнародний фестиваль "Полтавська галушка".
Журналіст Gazeta.ua побував на заході і поспілкувався з місцевими кулінарами.
"Полтавська галушка" пройшла вдруге.
Місце проведення — Іванова гора.
Як і торік, захід поєднав кулінарну й мистецьку складову.
Пригощали полтавців та гостей міста місцевою кухнею і стравами інших країн.
Окрім галушок, можна було скуштувати грузинську, вірменську кухню, взяти участь у китайській чайній церемонії.
Ціни на 100-грамову порцію із трьох галушок починалися від 30 грн, залежно від інгредієнтів.
Шашлик продавали по 50 грн за 100 г, а ковбаски - за 35. Також можна було придбати настоянки, пиво, каву, сік чи лимонад.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували програму фестивалю "Полтавська галушка" - відео
Із солодощів — незвичні галушки з шоколадом, солодка вата або морозиво.
Розважали гостей фестивалю хореографічними номерами, піснями, театральними постановками.
У садибі Івана Котляревського реконструювали весілля Галушки, а в локації "Містечко майстрів" театр "Малафея" показав уривок із "Лісової пісні".
У Петровському парку та на Соборному майдані працювали фонтани, де купалися діти.
8 червня в Музеї історії Полтавської битви українські та шведські поети читали вірші своїми мовами.
Про це повідомляє сайт Полтавської ОДА.
Коментарі