вівторок, 25 липня 2017 07:10

Дозволили прослухати телефон вандалів, які громили меморіальні дошки

Дозволили прослухати телефон вандалів, які громили меморіальні дошки
Вандали побили кілька меморіальних дошок загиблим воїнам АТО. Фото: poltava.to

25 липня 2016 року з'явилися деталі у справі побиття меморіальних дошок воїнам АТО у Полтаві. Київський райсуд міста дозволив прокуратурі доступ до даних мобільних операторів за 28-29 травня. Саме в цей час вандали пошкодили три дошки та біля однієї з них загубили червоно-чорний телефон Nokia X2-00.

Про це повідомило видання "Полтавщина".

В телефоні була сім-карта з номером 095-685-25-58. Зловмисники побили меморіальні дошки, що вшановують пам'ять атовців Антона Грицая, Сергія Лимаря та Олександра Мочалова. На час судового рішення 2 з 3 дошок відновили.

У вересні минулого року в мережі поширилося відео, де анонімна група "Полтавські месники" взяла на себе відповідальність за нові побиття дошок та інші провокації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар бойовиків буде приймати пологи в українок

"Привіт, земляки великого письменника Котляревського. Вже 2 роки, як ми з вами спостерігаємо так зване АТО і наїлися по саме "не хочу" всіма цими вигаданими героями і мерзотниками. 11 вересня 2016 року група наших активістів у різних точках міста здійснила акцію відплати. Нами знищені меморіальні дошки ґвалтівникам, мародерам, вбивцям невинних і беззахисних людей похилого віку, які були звірами на Донбасі. Це тільки початок. Звертаємося до ще живих бійців АТО. Нехай кожен з вас згадає, які злочини він встиг скоїти проти своїх братів з початку каральної операції. Відплата буде рівнозначною. Чи впевнені ви, що ваші близькі ще почувають себе добре і у них все в порядку? Ви ще сподіваєтеся, що, так звані, правоохоронні органи та спецслужби зможуть вас захистити? Завдяки їх бездарності ми існуємо і вільно здійснюємо свої плани", - сказали "Полтавські месники".

Сьогодні акти вандалізму в Полтаві трапляються зрідка.

"Всі дошки поновили. Більшість зробили антивандальними. Біля кожної постійно чергують поліцейські. Але винних так і не знайшли. Поліція має стратегічну зачіпку: зловмисник — лівша. Правоохоронці кілька осіб підозрювали у цій справі, допитували, стежили. Якісних результатів не досягли. Впіймали на гарячому тільки чоловіка, який вкрав прапор з Алеї героїв на міському кладовищі. Він отримав 14 діб за хуліганство, про сепаратизм навіть не йшлося", - зазначив Юліан Матвійчук, депутат міськради.

В травні 2016 року у Полтаві відкрили пам'ятник гетьману Мазепі. Перед презентацією вандали намагалися його підірвати, а в червні - облили жовтою фарбою. Поліція не реагувала, оскільки пам'ятник не перебував на обліку жодної організації. Завдяки активістам у 2017 році монумент взяла на облік Полтавська облрада. Незабаром біля нього мають встановити освітлення та відеокамери.

Зараз ви читаєте новину «Дозволили прослухати телефон вандалів, які громили меморіальні дошки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути