четвер, 01 березня 2018 16:17

Дитяча опера, балет, 3-D шоу: чим здивують на операфест

  Одні з організаторів фестивалю - голова обласної адміністрації Валерій Коровій і  радниця Міністра культури України Ірина Френкель. Фото: vezha.vn.ua
Одні з організаторів фестивалю - голова обласної адміністрації Валерій Коровій і радниця Міністра культури України Ірина Френкель. Фото: vezha.vn.ua

8-10 червня у місті Тульчин на Вінниччині відбудеться Міжнародний фестиваль Operafest - Tulchyn!. Захід в Україні проведуть вдруге, він буде безкоштовним. Головний фестиваль Вінниччини пройде на території "подільського Версалю" - палацу Потоцьких.

"Цьогоріч він триватиме три дні. Стартує 8 червня о 9 годині вечора. Відкриваємо його оперою Моцарта "Дон Жуан". На фестивалі Operafest Tulchyn виступатимуть понад 30 солістів з Австрії, Німеччини, США та України, 300 оркестрантів, 50 танцюристів, 180 учасників хорових колективів та чотири всесвітньовідомих диригенти: Оксана Линів, Юрій Ярко та Володимир Сивохіп", - розповідає Gazeta.ua режисер постановник фестивалю Павло Третьяков.

За словами організаторів Operafest Tulchyn, окрім музики фестиваль здивує вечірними концертами із 3D-шоу на фасаді палацу Потоцьких. На початку квітня у Тульчині намалюють 10 муралів із зображеннями найвідоміших оперних театрів Європи.

Новинкою свята стане зона публічної освіти та відпочинку "Університет резиденції". В ньому представлять мистецькі лекції, презентації та майстер-класи. На молодших гостей фестивалю очікує дитяча опера. Також, 8 червня відбудеться урочисте встановлення та відкриття пам'ятника "Мелодії "Щедрик".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морозиво з хвостів та камені з хумусу – як дивували кухарі на званій вечері

Одне з Семи чудес Вінниччини – знаменитий Палац Потоцьких, який свого часу називали "прикордонним" або "подільським Версалем".

Збудований 1785 року за проектом французького архітектора Жозефа Лакруа. Палац Потоцьких, крім своєї краси, має зручне місце розташування – всього година їзди з Вінниці, і ви на місці!
Саме тут граф Станіслав Потоцький обвінчався з коханою Софією, для якої потім в Умані побудував славнозвісну "Софіївку".

У XVIII-XIX ст. у палаці Потоцьких у Тульчині вирувало бурхливе культурне життя. Там був власний симфонічний оркестр, оперна і балетна трупи, тому кожного року тут відбувалися прем'єрні постановки опер, пишні бали, маскаради і концерти, які відвідували перші особи того часу, серед них - польський короляь Станіслав-Август.

Зараз ви читаєте новину «Дитяча опера, балет, 3-D шоу: чим здивують на операфест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути