субота, 22 лютого 2014 16:54

Чорні вихідні для Львівщині: ховають 13 загиблих на Майдані

До Львова та області вночі перевезли тіла 8 чоловіків, які загинули у Києві. О другій ночі тисячі львів'ян прощалися на площі перед пам'ятником Шевченка з двома загиблими.

Труни із іншими повезли за проханням родичів в обласні центри, звідки родом загиблі. Людей проводжали в останню путь вигуками "Героям слава!". На вихідних героїв поховають у рідних містах та селах.

 

"У похованні визначальною є позиція родини і ми завжди пристаємо до цієї позиції. Ці хлопці, з якими є прощання у Львові, будуть поховані у Львівській області, адже так вирішили родини. Якщо є потреба, ми зажди готові надати можливості у Львові. Ще раз наголошую, для мене принциповою є позиція родини. Всі герої будуть вшановані гідно. Дай Бог, щоби ці смерті були останніми", - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

У суботу о 18.00 відбудеться парастас, а у неділю о 14.00 - похорон Романа Варанина у селі Старий Яр Яворівського району.

У суботу о 19.00 відбудеться парастас. У неділю о 13.00 розпочнеться похорон Віталія Коцюби у селі Вороблячин (біля Немирова) Яворівського району.

У суботу о 18.00 парастас, а у неділю о 14.00 похорон Володимира Жеребного у м. Рудки Самбірського району.

У Сколівському районі у неділю о 14.00 у Народному домі "Бескид" м. Сколе розпочнеться похорон Олега Пушневича.

У неділю у Старому Самборі о 12:00 ховатимуть Богдана Сольчаника, викладача УКУ.

Похорони у неділю о 15:00 у місті Городок, церква Господньої Покрови м. Городок Івана Бльока.

Прощання у суботу о 18:00 у церкві с. Сокільники, похорони в неділю о 15:00 на Личаківському цвинтарі Андрія Дигдаловича.

Прощання в суботу 12:00 у міській раді с. Дубляни, похорони в неділю о 14:00, церква Пресвятої Покрови Анатолія Жалобага.

Прощання в суботу о 17:00 у с. Зубрець Тернопільської обл., похорони в неділю о 13:00 у с. Зубрець Ігоря Костенка.

Прощання в суботу о 19:00 у с. Лапаївка, похорони в неділю о 14:00 у с. Лапаївка Миколи Паньківа

Під час сутичок між активістами Майдану та силовиками у Києві 18-21 лютого вже загинуло 13 мешканців Львова та області.

Це: 49-річний Вайда Богдан Іванович, село Літня Дрогобицького району Львівської області, 36-річний Варениця Роман Михайлович, Яворівський район Львівської області, 45-річний Точин Роман, с. Ходорів, 22-річний Ігор Костенко з Тернопільщини, навчався у Львові, 32 –річний Пушневич Олег Михайлович, Дрогобич, 41-річний Дигдалович Андрій Іванович, с. Сокільники Пустомитівський район, 34-річний Жаловага Анатолій Григорович, Львів, Жеребних Анатолій Миколайович, с. Рудки, Львівщина, 29-річний Жеребних Володимир Миколайович, село Вишня, Городоцького району Львівщини, 49-річний Корчак Андрій, Стрий, Львівщина, 22 річний Коцюба Віталій Миколайович, Львів, 41-річний Бльок Іван Іванович, Львівська область, 29-річний Сольчаник Богдан Зіновійович, Старий Самбір, Львівська область.

Загалом за весь час сутичок у Києві загинуло 15 мешканців області - також львів'янин Юрій Вербицький та мешканець Яворівщини Роман Сеник.
На лікуванні у Польщі перебувають постраждалі вид вибуху в Будинку профспілок у Києві львів'яни Роман Дзівінський та Назар Держило.

Зараз ви читаєте новину «Чорні вихідні для Львівщині: ховають 13 загиблих на Майдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути