Ексклюзиви
середа, 05 червня 2019 11:21

Чоловік пропустив через себе 27 тисяч вольт - каже, ніби щось блимнуло в той момент

Чоловік пропустив через себе 27 тисяч вольт - каже, ніби щось блимнуло в той момент
21-річний полтавець Сергій Спасов отримав електротравму на даху потяга. Рівно за місяць лікарі уперше дозволили ходити. Фото: facebook

Полтавець, якого 28 квітня вдарило струмом на даху потяга, знову почав ходити. Згадує той вечір як страшний сон.

Сергій Спасов розповів Gazeta.ua подробиці фатального збігу обставин, що ледь його не вбили.

Сергій знімає квартиру неподалік Київського вокзалу в Полтаві. Ввечері на Великдень вийшов прогулятися. Обрав вулицю, яка йде вздовж колій позаду вокзалу. Побачив, що між коліями стоять чоловіки, одному з них "прилетіло" по обличчю. Сергій вирішив подивитися, що відбувається. Його від групи чоловіків відділяв довгий вантажний потяг. Вирішив не обходити, а перелізти.

"Знизу було незручно, поліз через верх зчеплення вагонів. Спробував через дах подивитися, що відбувається. Тут і отримав удар струмом. Був при свідомості весь час. Пам'ятаю, як стояв на вагоні — дивився, що відбувається. Потім блимнуло, звузилося поле зору. Побачив усредині нього вогонь, він був на мені. Перша думка: сон. Друга — був надворі, значить, не сплю, щось сталося. Коли падав із вагона, зрозумів, що можу рухати рукою, почав гасити на собі полум'я. Кликав на допомогу", — розповів Сергій.

Ліву ногу не контролював — спочатку думав, що зламав. Згодом зміг нею рухати. Сергій відчував, як підбігли ті ж чоловіки і почали гасити на ньому одяг. Практично все згоріло, перетворилося на лахміття. Розумів, що в нього шок, але нічого не відчував. Біль прийшов пізніше, коли лежав на камінні і чекав на "швидку".

Загасивши одяг, чоловіки викликали швидку допомогу. Знайшли Сергіїв телефон, набрали останній номер — мамин.

"Дали мені трубку. Сказав: "Мамо, це я. Мене вдарило струмом". Вона не з'ясовувала, як я там опинився. Лише спитала де я і в якому стані, щоб до мене приїхав батько. Приїхали лікарі, оглянули, завантажили на ноші. Обходили увесь потяг. У машині вкололи знеболювальне. Відвезли до реанімації міської лікарні. Туди приїхали батьки", — каже хлопець.

Через тіло Сергія пройшов розряд 27 тис. вольт. Отримав опіки понад 50% тіла - обох рук, лівої ноги, живота, грудної клітки та спини. Падіння спричинило відкриту черепно-мозкову травму, забійну рану тім'яної ділянки. Спочатку стан був украй тяжким. За два дні пацієнта реанімобілем перевезли в Кременчуцький район до опікового центру.

Забороняли ходити, хлопець міг лежати лише на спині. Першу операцію зробили за два тижні, наступну провели за тиждень. Пересадили штучну шкіру на нозі, руці й грудній клітці. Рівно за місяць після травми дозволили встати. Уперше сам пішов на перев'язку.

Батьки Сергія звернулися за допомогою до небайдужих людей через соцмережі. Просили здавати кров для сина і фінансової допомоги на його лікування. Полтавці відреагували, підтримали родину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не катався, хотів заступитися в бійці" - батьки хлопця, якого вдарило струмом на даху потяга

"Я здивований і в захваті від людей, які підтримали мене. Не очікував такого від сторонніх. Здавали кров, допомагали фінансово. Багато добрих побажань у соцмережах. Невимовно вдячний усім — хочу, щоб про це написали", — звернувся Сергій до всіх, хто йому допоміг.

Батьки хлопця не стримують емоцій від вдячності.

"Хочу висловити величезну вдячність усім людям, які допомагали нам увесь цей час. Дякую - якби ви знали, наскільки це було потрібно і важливо для нас!" - зі сльозами сказала мати хлопця Оксана Спасова.

Сергій Спасов навчався на юриста в Полтавському аграрному коледжі управління і права. Взяв академвідпустку. Працює в інтернет-магазині, щоб заробити кошти на закінчення навчання. Захоплюється музикою, грає на гітарі, цікавиться спортом — займається східними єдиноборствами. Каже, медитація дуже допомагає йому в лікарні. Попереду в хлопця довгий період реабілітації.

6 травня на околиці Полтави 29-річний чоловік потрапив під потяг. Поліцейські, що прибули на виклик, зупинили кровотечу та врятували потерпілому життя.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік пропустив через себе 27 тисяч вольт - каже, ніби щось блимнуло в той момент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути