Ексклюзиви
четвер, 14 січня 2016 15:26

Бойовика з Калинівки засудили заочно на 14 років

Бойовика з Калинівки засудили заочно на 14 років

14 років за гратами проведе 23-річний Вадим Майстренко. Такий вирок калинівчанину, який воює на боці сепаратистів та неодноразово хизувався вбивствами кіборгів, виніс Вінницький міський суд 14 січня. Вирок вступить в дію тільки тоді, коли засудженого затримають. Нині він перебуває на тимчасово непідконтрольній території на Донбасі. Судили його заочно. Про це пише "20 хвилин" із посиланням на прес-секретаря суду Катерину Сільницьку.

"Колегія суддів у складі Ольги Старинщук, Олександра Жмудя та Алли Чезганової після дебатів, що тривали у судовому засіданні вчора, 13 січня, сьогодні оголосила вирок – Вадима Майстренка засуджено до 14 років позбавлення волі", - повідомила Сільницька.

Сторону обвинувачення представляв у суді прокурор обласної прокуратури Олександр Соловйов. Він пояснив, що законодавством передбачено заочне судочинство. За його словами, досудове розслідування здійснювала СБУ. Слідчими підтверджено інформацію про те, що підозрюваний воює на стороні ДНР. Здобуто докази. У матеріалах справи, крім зафіксованих розмов підозрюваного, є фрагменти телевізійних інтерв'ю російським каналам, де він вихваляється своєю участю у бойових діях. Його фотографії із зброєю в руках можна побачити у соціальних мережах. Та й батьки, які брали участь в одному із судових засідань, підтвердили, що син воює на Донбасі на боці бойовиків.

Це одна з небагатьох справ застосування заочного судочинства у Вінницькому міському суді. Загалом за участь у співпраці з сепаратистами передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 15 років, або ж довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Бойовика з Калинівки засудили заочно на 14 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути