вівторок, 19 липня 2022 13:05

6 найнезвичніших піц у світі

Піца у Львові – страва, без якої сьогодні складно уявити собі не лише свято, але й будній день. А якщо ви вже спробували усі варіанти трикутничків, що готується не лише у місті, а й у всій Україні, тоді саме час дізнатись, що незвичного куштують у інших куточках світу.

Які оригінальні піци полюбляють у світі

Серед страв, які є найбільш поширеними, є саме піца. Львів – не єдине місто, де можна побачити велетенську різноманітність її оригінальних варіантів, оскільки її полюбляють навіть у Токіо, Чикаго, Парижі та інших містах, де вона має свої, унікальні рецепти.

 

Шоколадна
Батьківщиною цієї страви є, як не дивно, Бельгія. Там вона має назву "шоколадна піца з медовими сотами", оскільки має зовнішній вигляд, який ідентичний справжнім бджолиним сотам. А щоб страва була ще смачнішою, до шоколадної начинки додавали близько шістнадцяти кульок з вишуканого білого шоколаду. Однак найдивнішим є те, що таку піцу відносять до вегетаріанських, а ще вона може зберігатись майже цілий рік!

Болотна
Ні, вона не зеленого кольору й не містить зелені або інших інгредієнтів, про які ви подумали. Насправді болотною її назвали тому, що до її складу внесли види м'яса тварин, що традиційно мешкають у цій американській місцині, а саме – крокодилів, жаб та пітонів. Також до складу незвичної піци входить сир моцарела й часниково-томатний соус.

Весела
Цю страву можна зустріти на Камбоджі, й вона справді підіймає настрій, але не своїм зовнішнім виглядом. Річ у тім, що до її складу входить дрібка марихуани, а точніше – її подрібнене листя, що має незвичний аромат та смак.

Австралійська
Що особливого пропонують у піцеріях Австралії? Наприклад, трикутнички, які містять у собі мікс оригінальних інгредієнтів, які більше ніде не зустрінеш – м'ясо страуса ему, кенгуру та навіть крокодила. Досить схоже на "болотну", про яку ми писали вище, однак ще більш незвична та смачна!

Кокосова
У Коста-Риці можуть потішити справді оригінальним рецептом, який навіть входить до переліку традиційних у цій державі. Для приготування використовують такі інгредієнти, як ніжний крем-сир, що поєднується разом з карі, м'ясом креветок та стружкою зі свіжого, молодого кокоса.

Бургерна
Вперше про таку піцу заговорили в Абу-Дабі, й лише потім, після того, як вона сподобалась місцевим туристам, її привезли до Америки. Незвичним є саме її зовнішній вигляд, який справді нагадує традиційний бургер, що зібраний шарами. До її складу увійшла традиційна яловичина, цибуля, часник, помідори, а також кілька соусів на вибір клієнта.

Замовити піцу у Львові з доставкою

А для того, аби поласувати незвичними або традиційними варіантами, зверніть увагу на ресторан Смакі-Макі.

У меню можна віднайти звичні рецепти у вигляді Маргарити або Карбонари, а також страви, що включають до свого складу солодку грушу, морепродукти або веганський мікс овочів.
Діє також й власна доставка за допомогою кур'єрів, а у випадку їх запізнення можна буде отримати бонусні бали на персональний рахунок. А якщо у вас День народження – заклад запропонує безкоштовний подарунок у вигляді смачної піци!

Зараз ви читаєте новину «6 найнезвичніших піц у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути