Ексклюзиви
середа, 10 липня 2019 12:15

Терешківську громаду вилучили із списку спроможних

Терешківську громаду вилучили із списку спроможних
Внесли зміни до Перспективного плану формування територій громад Полтавської області. Фото: kmu.gov

Терешківську ОТГ винесли із списку спроможних територіальних громад.

Зміни до Перспективного плану формування територій громад Полтавської області за 19 червня 2019 рік розмістили на сайті Урядовий портал.

Перший заступник голови Терешківської ОТГ Дмитро Івін припускає, що на сайті допустили помилку, бо у додатку громада у переліку спроможних.

"На сайті Мінрегіону урядового порталу нас внесли до списку неспроможних. А безпосередньо у самому додатку — ми не приєднанні до жодної з інших громад. Тому я думаю, що це неправильно подали інформацію на сайті і випадково вписали Терешківську ОТГ", - пояснив Івін. Також додав, що сільрада сформувала відповідний лист та надіслала, щоб з'ясувати, чи Терешківська громада випадково потрапила до переліку.

Після закінчення процесу добровільного об'єднання, держава буде визначати які ОТГ мають право на самостійне існування, а які підуть на приєднання до спроможних громад.

Спроможність громади визначається по кількості доходів на одну людину.

"Наші точні цифри зараз назвати не можу, проте висновок про спроможність був. Ми реверсна громада, базова дотація все одно є, але вона не велика - 1,2 млн грн на рік", - констатував перший заступник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голову Терешківської ОТГ відправили у відставку

ОТГ створилось у 2018-му, проте до початку 2019-го існувала за рахунок бюджетів Микільської і Терешківської сільрад. Тобто фінансова діяльність почалася з 1-го січня цього року.

Також з переліку спроможних територіальних громад Полтавщини вилучається Веприцька, Сарівська, Балясненська, Стасівська, Вирішальненська, Степненська, Яреськівська та Дмитрівська громади.

Водночас перспективний план формування територій громад Полтавської області доповнюється Краснолуцькою, Бугаївською, Градизькою, Диканською, Карлівською, Вільховатською, Козельщинською, Лубенською, Машівською, Михайлівською, Миргородською, Малоперещепинською, Руденківською, Оржицькою, Лазірківською, Березоворудською, Заворсклянською, Коломацькою, Мачухівською, Новоселівською, Полтавською, Оболонською, Чорнухинською, Абазівською та Сем'янівською громадами.

Із 24 червня в Терешківській ОТГ на Полтавщині обов'язки голови виконує секретар сільради Лариса Сердюк.

Про те, з чим стикнулася, розповіла журналісту "Газети".

Зараз ви читаєте новину «Терешківську громаду вилучили із списку спроможних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають