середа, 20 березня 2019 12:57

На стадіон "Трудові резерви" витратять 40 мільйонів гривень

На стадіон "Трудові резерви"  витратять 40 мільйонів гривень
Назар Коваленко мешкає у Білій Церкві вже 15 років. Професіональний спортсмен. Фото: Назар Коваленко

Стадіон "Трудові резерви" ремонтуватимуть до вересня цього року. Реконструкція обійдеться у 40 млн грн. Про це розповів новий директор Назар Коваленко.

"Стадіон не ремонтували 30 років. "Трудові резерви" - це примара у центрі міста. 90% приміщень занедбані, на бігових доріжках можна травмуватися. Колись навіть зняв сюжет про це. Робив огляд. Радив туди не йти. Говорив, що можна травмуватися, - розповідає директор Назар Коваленко.- Читаючи новини у "Фейсбуці", дізнався про вакансію на місце директора. Люблю пробувати себе у різних галузях - був у комісії атлетів Федерації легкої атлетики, членом молодіжної ради у КОДА. Мені подобається розвиватися. Тому подавати заявку на конкурс не побоявся. Зробив презентацію розвитку спортивного комплексу. Мене обрали серед чотирьох кандидатів. Очолюю з 14 грудня 2018 року. До колективу прийшов зі своїм баченням ситуації. Людина відкрита та емоційна. Тому деяким працівникам це не подобається. Ніколи не сиджу на місці, багато їжджу. Все для розвитку об'єкта. Впевнений, що на 99% виконаю задумане".

Замовником є комітет фізичного виховання. Депутат Хвича Мепарішвілі допоміг знайти інвесторів. Вони виділили кошти. Зараз триває капітальний ремонт. Розпочали торік. Реконструкцію поділили на 3 етапи.

"Перший - встановимо футбольне поле та підведемо комунікації. Уже постелили нову земельну подушку, посіяли траву. Другий етап найважливіший - заміна бігових доріжок. Стара поверхня була нерівна. Різниця сягала 20 сантиметрів і в дощ утворювалися великі калюжі. За ходом робіт слідкує компанія, в якої ми пройдемо сертифікацію. Без неї реконструкція немає сенсу".

Другу стадію закінчать заміною трибун. Третій етап передбачає ремонт приміщень. На стінах видалять грибок, відремонтують зали.

"Десять років тому ремонт намагалися зробити. Але, коли я прийшов на пост директора і підняв документи - побачив, що було багато крадіжок, відповідно - суди. Людям було не до реконструкції. Але я не розумію, чому за 20 років попередні керівники нічого не зробили. Для себе вирішив, якщо це не зміню - напишу заяву на звільнення".

Наразі у спортивному комплексі тренуються боксери. Є гурток танців та легкої атлетики, середньовічних боїв. Бабусі безплатно займаються йогою. Планують відкрити секцію боротьби та боїв без правил.

"Для гіганта в 38 тисяч квадратних метрів вартість ремонту невелика, - продовжує. - Одна заміна трибун коштує майже половину виділеного бюджету. - Траву підстригатимуть, електронна програма поливатиме футбольне поле. Влаштуємо роздягальні для спортсменів. Наразі є лише для тренерського складу. На стадіоні буде освітлення. У рамках проекту "Безпечне місто" встановимо камери відеоспостереження. Так виявлятимемо порушників, якщо виникнуть сутички. Збудуємо пандуси для людей з обмеженими можливостями. Постелимо паркет, облаштуємо тенісний корт. У майбутньому буде підігрів футбольного поля. Тоді зможемо приймати вищу лігу з футболу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 40 людей відтворили битву з "Гри престолів"

На "Трудових резервах" працює 24 людини. Взимку утримання стадіону коштує 100 тис. грн, улітку - близько 50 тис.

"Спортивний комплекс себе забезпечує. Зарплати виплачує спортивний комітет. Щоб заохотити, з гурткових надходжень видаю працівникам премії", - додає Назар Коваленко.

2019 року змагань на стадіоні не планують. Після ремонту створять муніципальну футбольну команду. Хочуть знову приймати концерти. Секції будуть як платні, так і безоплатні.

"Стадіон має вигідне розташування. У майбутньому хочу тут проводити тренувальні збори. Це буде основний заробіток. Маю з чим порівнювати, бо неодноразово виступав на змаганнях за кордоном".

Стадіон функціонує з 1978 року. Розміщений в історичній місцині - на єврейському кладовищі. Близько 10 років тому у спорткомплексі тренувалися більше 2 тис. людей. Проводилась більшість усіх дитячих та юнацьких змагань всеукраїнського масштабу. "Трудові резерви" приймали домашні ігри футбольного клубу "Рось" та "Арсенал-Київщина". За останні роки виступають 300 дітей-легкоатлетів.

Площу з фонтаном біля театру ім. М. Садовського знову будуть ремонтувати. Цього разу за 23 мільйони. Тендер виграла вінницька фірма ПП "Актив-строй". Саме вона будувала у вінницькому зоопарку вольєри для медведів за 13,4 мільйона гривень.

Зараз ви читаєте новину «На стадіон "Трудові резерви" витратять 40 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають