Ексклюзиви
вівторок, 30 квітня 2019 15:15

Полтавка в Чехії зафіксувала новий рекорд України

Полтавка в Чехії зафіксувала новий рекорд України
Дарія Бражник із Полтавщини зафіксувала рекорд України з пауерліфтингу в Чехії. Фото: Facebook

22-річна Дарія Бражник, уродженка Сем'янівки Полтавського району, на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу 2019-го перемогла у ваговій категорії до 43 кг, із сумою триборства у 320 кг.

Про це Дарія розповіла журналісту "Газети".

У присіданні та жимі спортсменка зафіксувала нові рекорди України серед юніорок — 132,5 кг та 75 кг відповідно. А у категорії "станова тяга" з результатом 112,5 кг отримала "срібло".

Чемпіонат розпочався 28 квітня у чеському місті Плзень і триває зараз. За перший день українські спортсмени вибороли "золото" більш як у 10 категоріях. Другий день змагань приніс дві золоті нагороди. Одну з них отримала полтавка Дарія Бражник.

"Результати в присіданні, жимі та загальній сумі — не лише рекорди України, а й мої власні. Крайній підхід тяги, а це 122,5 кілограма, — це була боротьба не за медаль, як усі подумали. Це була спроба виконати норматив майстра спорту України міжнародного класу", - розповіла спортсменка.

Займатися пауерліфтингом почала 2014 року, після вступу до Технічного університету в Полтаві. До цього жила у Сем'янівці, навчалася у місцевій школі та полюбляла точні науки. До фізкультури ставилася як до чогось майже непотрібного і нецікавого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мертва спортсменка народила сина

Зараз чемпіонка Європи каже, що не збирається зупинятися на досягнутому — перемога далась їй неважко, проте це далеко не межа її можливостей.

"Це справжня боротьба із самою собою. Мені було справді страшно виходити на вагу, яку ще ніколи не піднімала. Допомогла повірити в себе підтримка батьків, коханої людини та друзів. І приємно, що Полтавщина і вся Україна ще цікавиться спортом і полтавськими спортсменами", - сказала Дарія.

У Коломиї відбувся Кубок України з пауерліфтингу. Полтавка Дарія Бражник стала кращою у ваговій категорії до 43 кг.

Зараз ви читаєте новину «Полтавка в Чехії зафіксувала новий рекорд України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають