Ексклюзиви
середа, 09 січня 2019 13:05

Ліки у Степне завозять двічі на тиждень

У Степному при амбулаторії сімейної медицини запрацював аптечний пункт комунального підприємства Полтавської районної ради.

Про це "Газеті" повідомили у сільській раді.

У Степному мешкає майже дві тисячі людей. Приватна аптека у селі закрилася сім місяців тому. Адже очікуваного прибутку вона не давала. Люди змушені були їздити за ліками в обласний центр.

Тепер будь-який препарат можна купити в аптечному пункті або замовити.
"У розпалі сезон застуд. Люди замовляють противірусні препарати, антибіотики. Потрібні крапельниці. Найчастіше зараз купують пігулки кашлю, від температури, знеболюючі", - розповіла провізор Ірина Рєзнік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як повернути ліки до аптеки

Зараз щодня на прийом до амбулаторії звертається по чверть сотні пацієнтів. Переважна більшість після прийому одразу звертаються до аптечного пункту. Тепер люди задоволені. Адже двічі на тиждень із районної аптеки в село привозять усі необхідні препарати.

"Буває, що пацієнту призначає ліки спеціаліст із Полтави. Я замовляю і ліки можна купити в селі. Не кожен поїде у Полтаву, не так це дешево. 40 гривень треба віддати тільки за дорогу", - сказала Ірина Борисівна.

У восьми селах Щербанівської об'єднаної територіальної громади Полтавського району немає аптек — у Великому Тростянці, Малому Тростянці, Булановому, Вищих Вільшанах, Нижніх Вільшанах, Квітковому, Пожарній Балці, Сапожиному.

Людям доводиться вирушати за ліками до обласного центру за 11–21 км. На дорогу витрачають щонайменше 20 грн. Також селяни замовляють ліки знайомим чи односельцям, які планують їхати в Полтаву.

Зараз ви читаєте новину «Ліки у Степне завозять двічі на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають