четвер, 13 грудня 2018 09:00

Два роки тому попрощались з одним із найкращих льотчиків України

Два роки тому попрощались з одним із найкращих льотчиків України
Два роки тому помер Валерій Верескула. Фото: gazeta

13 грудня 2016 року на 61 році життя помер один із найкращих льотчиків України Валерій Верескул. Обірвався тромб.

Він був останнім керівником 185-го гвардійского Кіровоградсько-Будапештського важкого бомбардувального авіаційного полку. Створив і в останні роки керував Полтавським музеєм Дальньої авіації.

Помер чоловік раптово. Тромб обірвався, коли сидів на дивані. На прощання з Верескулом прийшли кілька сотень людей.

"Життя у Валерія Валентиновича було дуже цікаве. Мав сотні серйозних вильотів. В авіаполку на озброєнні були ядерні боєголовки. Цілі династії льотчиків виховав. За штурвалом ТУ-22МЗ сидів понад 20 років. Саме ці унікальні літаки боялися в НАТО і раділи, коли українці їх порізали. Ресурс літаків, які базувалися в Полтаві, закінчувався 2017 року. Їх можна було модернізувати і для подальших вильотів. Та державі це було не потрібно", - розповів Сергій Глущенко, командир ескадрильї Полтавського авіаполку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юний голкіпер помер після важкої травми

Верескула, тоді командир полку, у 2004 року після навчань і запуску ракет у Баренцовому морі біля берегів США дізнався про розформування військової частини. Американці налякалися і швидко домовилися з українською владою про фінансування знищення унікальних літаків.

Зараз ви читаєте новину «Два роки тому попрощались з одним із найкращих льотчиків України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають