Ексклюзиви
четвер, 10 січня 2019 19:05

Чим небезпечне різке похолодання - поради лікаря

Чим небезпечне різке похолодання - поради лікаря
Чим небезпечний різкий перепад температури Фото: ulvovi.info

При різкому похолоданні організм не можна перевантажувати жирними, смаженими, копченими продуктами. Одяг має бути з натуральних волокон. Якісна термобілизна замінить найтеплішу шубу.

Про це розповіли "Газеті" в обласному Центрі здоров'я.

"Похолодання може викликати спазм судин, безпричинний біль у серці, головний біль і навіть спровокувати гіпертонічний криз чи напад стенокардії. Падіння атмосферного тиску спричиняє гіпоксію - зниження вмісту кисню в організмі", - розповіла виконувач обов'язків головного лікаря Центру здоров'я Ніна Дурдикулиєва.
Найнебезпечніше це для літніх людей. Також до групи ризику належать малюки та вагітні жінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За зиму в Україні замерзло на смерть більше 60 людей

Через тривалий холод знижується імунітет. Зростає кількість гострих респіраторних захворювань, загострюються хронічні бронхіти, пневмонії, тонзиліти, гайморити.
У холод треба одягатися тепліше.

"Включіть до свого раціону трав'яні чаї, відвар шипшини, більше овочів і фруктів. Продукти мають бути калорійні, але не надто жирні, пересмажені чи копчені. І, незважаючи на погоду, більше рухайтеся - це посилює енергообмін і нормалізує кровообіг", - порадила Ніна Іванівна.

Щоб тримати судини в тонусі, треба спати не менше 7 год. на добу. Інакше вони не встигнуть відпочити, надалі будуть звужені і втрачатимуть еластичність.

У будь-яку пору року треба пити достатньо води. Адже якщо організм зневоднений, судинам необхідно постійно звужуватися, щоб у них надходила кров.

До тривалого спазму судин приводить куріння. Слід відмовитися або хоча б обмежити його. Дуже шкідливо пити каву і палити на морозі.

У Краматорську мати посеред ночі вигнала з дому 6-річного сина.

Хлопчик блукав нічним містом без верхнього одягу й зовсім замерз. Мати на прохання пустити до оселі не реагувала, бо була напідпитку. Тому малий вирішив піти в місто й заблукав.

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечне різке похолодання - поради лікаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають