субота, 24 серпня 2019 12:10

"У наших класах є пуфики, м'які диванчики, теплі килимки"

Минулого навчального року всі першокласники України навчалися за проектом "Нова українська школа". Чи суттєво відрізняється такий підхід до навчання, запитали директорку гайсинської школи №3 Ірину ШЕРЕМЕТУ.

— Я за реформу, хоча спочатку ­було багато різних розмов, — каже Ірина Костянтинівна, 56 років. — Навчання відрізняється тим, що проходить в ігровій формі. Діти менше ­сидять за партами і більше рухаються. А ­граючись, краще проявляють себе, стають розкутішими, цікавішими. Якщо, до прикладу, дитина хоче просто усамітнитись, в неї є для цього можливість. У наших класах є пуфики, м'які диванчики, теплі килимки. Разом із тим, як показав минулий рік, учні встигають засвоїти й навчальну програму. Тому я хотіла б, щоб "Нова українська школа" впроваджувалась і надалі.

Цьогоріч скасували шкільну форму. Як до цього ставитеся?

— Ми й раніше не вимагали від учнів ходити виключно у шкільній формі. Згідно з внутрішнім статутом, дитина повинна мати охайний вигляд. Це й передбачає діловий стиль одягу. Стосовно учнів початкових класів, то цим діткам дозволяється приходити у спортивних костюмах у ті дні, коли є фізкультура. Таке рішення ми прийняли разом із батьками на педагогічній раді. Так дітям зручніше, і вони не витрачають час для відпочинку на переодягання.

Із нового року запроваджують новий предмет для старшокласників — "Фінансова грамотність". У вашій школі він буде?

— Наскільки я розумію, це буде ­факультативний курс. Останніми роками і справді пропонують багато ­цікавого. Але, чи буде цей курс викладатись у нашій школі цьогоріч, невідомо. По-перше, будемо вирішувати це питання на педраді. По-друге — потрібно шукати фахівця з цього предмета.

Чи є у вашої школи якась особливість?

— Нашу школу я називаю домашньою. Вона малокомплектна, й усі діти як на долоні. Це, напевно, є ­перевагою. До кожного учня у нас індивідуальний підхід. Ми намагаємося налаштовувати дітей позитивно. Візьмімо здачу зовнішнього ­незалежного оцінювання. Чомусь і батьків, і старшокласників дуже лякає ЗНО. Та колектив нашої школи робить усе можливе, аби діти почувалися впевненіше. Ось цього року всі випускники успішно здали тести і стали студентами. Більшість вступили на державну форму навчання. Навіть ті, хто в школі навчалися на середньому рівні.

Зараз ви читаєте новину «"У наших класах є пуфики, м'які диванчики, теплі килимки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають